Mainos

Jääkiekon MM 2018


Mainos

Keitä Leijonat olisi kaivannut MM-kisoihin? – ”Olisi ollut heittämällä joukkueessa”

Varsin epätasapainoisen näköisellä ryhmällä hyvää jääkiekko MM-kisoissa esittänyt Leijonat olisi vielä kaivannut muutaman täsmävahvistuksen, jotka olisivat sopineet Lauri Marjamäen valmennusjohdon pelityyliin.

Suomi sai juuri kisojen alla kovia kärkimiehiä NHL:stä, kun Mikael Granlund, Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tulivat joukkueen tukipilareiksi hyökkäykseen. Nimien lisäksi nuoret tähdet sopivat myös Marjamäen uusittuun sapluunaan erinomaisesti.

C Moren asiantuntija Karri Kivi näkee joukkueen rakenteen jättäneen vähän jossiteltavaa. Esimerkiksi luonnollisten keskushyökkääjien poissaolo oli selvä valinta, kun Mika Niemi lähetettiin kotiin ja Antti Suomela jätettiin ulos kokoonpanosta.

– Pelityyli oli syksyn Karjala-cupista asti selvä, ja millaista pelaajaa halutaan MM-kisoihin. Jokainenhan näki, että joukkueella oli mahdollisuus mennä loppuun asti. Nyt se vain stoppasi, ja tämä tie tuli niin sanotusti nähtyä, Kivi sanoo.

Senttereistä Aleksander Barkov olisi ollut selvä johtaja Suomen hyökkäykselle, jos olisi pystynyt kisoihin osallistumaan.

Toinen asiantuntija Tero Lehterä näkee, että jossiteltavaa jäi enemmän puolustukseen, joka kuitenkin sai uusia vastuunkantajia Markus Nutivaarasta, Juuso Riikolasta ja kumppaneista.

– Siellä oli sellaisia juttuja, jotka vaikuttivat. Esimerkiksi Jani Hakanpää olisi ollut heittämällä tässä joukkueessa ja hän olisi tuonut myös kokoa ja liikkuvuutta, mutta valitettavasti hän loukkaantui finaalisarjassa, Lehterä toteaa.

Hakanpää oli SM-liigan playoffkevään kuumin puolustaja Oulun Kärppien edetessä aina mestaruuteen asti.

Lisäksi NHL-puolustajista jäivät pois runkosarjan lopussa loukkaantunut Sami Vatanen sekä Olli Määttä ja Rasmus Ristolainen.

Tästä pääset MTV Sportin MM-kisasivuille ja MM-ohjelmaan!

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme