Mainos

Jääkiekon MM 2018


Mainos

Pelottelu valmennustyökaluna nousi esille ennen puolivälierää – Olli Jokinen: "Minun aikanani oltiin varpaillaan"

Suomella on torstaina Sveitsiä vastaan puolivälieräottelu, jossa systeemi on raaka: peli määrittää pitkälle MM-turnauksen onnistumisen. Jääkiekossa ennen varsin yleinen tapa oli johtaa pelon kautta, kun nykyään asioita lähestytään ennemmin rentouden kautta, sanoo Olli Jokinen.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Jokinen kuvaa nykyisten nuorten pelaajien itseluottamuksen olevan yleisesti terveellä pohjalla.

– Terve itseluottamus ja omien taitojen sekä vahvuuksien ymmärtäminen ovat nykyään huipputasolla. Usein sanotaan nuorella pelaajalla menevän aikansa, että hän ymmärtää, millainen pelaaja hän on. Nyt näillä pikkaisen yli 20-vuotiailla pojilla on tosi hyvä tietämys itsestään. Se auttaa turnaustilanteessa maksimoimaan suorituksen, kuvaa perustamaansa South Florida Hockey Academya luotsaava Olli Jokinen.

"Ohjattiin pelon kautta"

Leijonat on pelannut tähän asti isossa kuvassa upean ja viihdyttävän MM-turnauksen. Onnistuminen turnauksessa määrittyy kuitenkin pitkälti torstain puolivälieräottelun kautta. Pakkovoittotilanteessa henkinen puoli nousee isoon rooliin.

Nykyistä lätkäsukupolvea kuvataan usein siten, että ei pelätä häviämistä, eikä virheitä. Myös valmennuskulttuuri on Jokisen mukaan muuttunut.

– Minun aikanani valmennus loi pelkokulttuurin. Ohjattiin pelon kautta. Pelaajat olivat pikkuisen varpaillaan, Jokinen muistaa.

Maailma on muuttunut johtamistavan osalta jo varsinkin urheilupuolella. Tutkimuksissa on todettu samankaltaisen muutoksen rantautuvan hiljalleen myös yrityspuolella.

– Ei enää nykyaikana johdeta pelaajia pelon kautta, vaan ryhmässä on ennemmin tietty rentous. Pelaajat uskaltavat pelata. Ne menevät voittamaan. Ei ne mieti, mitä jos me hävitään, Jokinen huomauttaa.

Tästä pääset MTV Sportin MM-kisasivuille ja MM-ohjelmaan!

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme