Mainos

Jääkiekon MM 2018


Mainos

Ruotsalaiset vihaisina – jääkiekon MM-kullasta jättimäinen lasku

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen kultariemussa on iso varjopuoli. MM-kisoista seurasi jättivoitosta huolimatta jättitappio.

Ruotsin kiekkopäättäjät ovat ärsyyntyneet MM-kisojen tulonjaosta. Vaikka MM-kulta tuo luonnollisesti jääkiekkoliitolle entistä enemmän tukijoita, on nopean aikavälin talouslaskennat miinusmerkkisiä.

Ruotsalaisen Idrottens Affärer -sivuston lähteiden mukaan Ruotsin jääkiekkoliitto kokee MM-kisoista lähes neljän miljoonan kruunun eli 380 000 euron tappiot. Taustalla on Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n sopimus tulonjaosta, joka on ruotsalaisten mielestä vanhentunut.

– Se on kohtuuton lukema ja kohtuuton tulonjakomalli. Me teemme töitä parannuksen eteen ja ajan myötä jotain pitää tapahtua, Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson sanoo sivustolle.


Idrottens Affärer -sivuston mukaan valmistavien leirien, maaotteluiden, hotelleiden, matkustusten ja 20 NHL-pelaajan vakuutusten jälkeen MM-kisojen kustannukset olivat noin 12 miljoonaa kruunua, eli noin 1,16 miljoonaa euroa. Ruotsin joukkue sai IIHF:lta noin 8,6 miljoonan kruunun, eli noin 830 000 euron kultabonuksen, joka jaetaan pelaajien kesken.

– Olemme tietysti pettyneitä, mutta näin IIHF:n tulonjako toimii. Ruotsi ei voi toimia yksittäisenä maana. Kysymyksiä on nostettu esiin ja Kööpenhaminassa käydyssä kongressissa päätettiin, että kysymyksiä "tarkastellaan", Larsson sanoo.

Tästä pääset MTV Sportin MM-kisasivuille ja MM-ohjelmaan!

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme