Mainos

Jääkiekon MM 2018


Mainos

Sihvonen povaa Leijonille menestystä yhdellä ehdolla – "Tämä ehkä kuulostaa hassulta"

Leijonien MM-ryhmä nimettiin tänään. MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen perkaa sitä, mitä mahdollisuuksia Suomella on tällä joukkueella kevään MM-kisoissa.

Leijonien MM-ryhmässä ei ollut lopulta hirveästi yllätyksiä. Isossa kuvassa silmiinpistävinä teemoina olivat liikkuvuus ja kiekollisuus.

Sihvosen mukaan Leijonilta voi odottaa menestystä yhdellä ehdolla.

– Tuo on vahva joukkue tähän turnaukseen. Näen, että jos tuo ryhmä onnistuu ja valmennus onnistuu, niin silloin pelataan mitalista. Valmennusrohkeuden pitää olla kuitenkin eri luokkaa, Sihvonen linjaa.

Sihvosen mukaan Lauri Marjamäen johtaman valmennuksen pitää nyt luottaa pelaajiin.

– Pelaajien pitää saada olla rohkeita, Sihvonen vaatii.

Olympialaisissa tämä ei näkynyt vielä optimaalisella tavalla Sihvosen mielestä.

– Siellä veivattiin kaiken maailman pelisuunnitelmia ja siellä näkyi ylivalmennusta. Nyt on hyviä pelaajia ja niiden pitää antaa pelata. Käsijarru pois, enkä tarkoita sillä mitään koohotusta. Kyllä nuo jätkät hoitavat eri tilanteita, kun heidän antaa hoitaa.

Millaista peliä tuolla joukkueella voi sitten pelata?

– Reagointipeliä. Ei tarvitse tehdä niin yksityiskohtaisia suunnitelmia. Nämä pelaajat pystyvät kyllä ratkomaan eri tilanteita. Valmentajilla riittää se, että luodaan yleiskuvassa suuntaviivat. Jos on tilaa edetä ylöspäin, niin silloin mennään suinkin sinne. Silloin kun ei ole tilaa, niin silloin ei mennä. Tietyllä tavalla kyse on pelin palauttamisesta pelaajille, Sihvonen pohtii.

– Tämä ehkä kuulostaa hassulta, mutta kyse on juuri tuosta. En tarkoita palauttamisella sitä, että mentäisiin ihan luomulla, vaan että pelattaisiin raamien kanssa reagointipeliä, Sihvonen avaa näkemyksiään.  

Tästä pääset MTV Sportin MM-kisasivuille ja MM-ohjelmaan!

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme