Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 19.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 19.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  To 19.7. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: Barbasol Championship

  Pe 20.7. 00:00 - 05:43
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 1 / Saksa

  Pe 20.7. 11:55 - 13:40
Mainos

Koponen heitti kaksi NBA-sopimusta roskakoriin – "Tuntui hyvältä vastata ei kiitos"

Petteri Koponen kertoo elämäkerrassaan Petteri Koponen – Malmin jääräpää (Tammi, 2017), että hän olisi halutessaan voinut lähteä NBA:han pelaamaan vuonna 2015.

Koponen varattiin vuonna 2007 ensimmäisenä suomalaisena ykköskierroksella NBA:han, kun Philadelphia 76ers nappasi hänet numerolla 30. Heti perään Koposen pelaajaoikeudet siirtyivät Portland Trail Blazersille. Nuori suomalaislupaus ei kuitenkaan kuulunut Portlandin suunnitelmiin ja lopulta Dallas Mavericks hankki Koposen pelaajaoikeudet.

Neuvotteluja käytiin käytännössä joka vuosi, mutta mitään ei koskaan tapahtunut. Kunnes toissa vuonna NBA tuli koputtamaan ovea. Koponen kertoo Hippo Taatilan kirjoittamassa kirjassa, kuinka yhtäkkiä hänellä oli edessään kaksi konkreettista tarjousta NBA:sta, eikä kumpikaan tullut Dallasista. Kirjassa sitä ei kerrota, mutta sopimustarjoukset tulivat Utah Jazzilta ja New York Knicksiltä.

"Muutama päivä meni ihan vaan käsitellessä sitä, että varma NBA-diili olisi omasta halusta kiinni."

Sopimukset jäivät kuitenkin tekemättä. Koponen sanoo kirjassa, kuinka NBA oli jo lakannut olemasta hänelle pakkomielle. Venäläisseura Himkissä palkkakin oli merkittävästi isompi.

"Ehkä suurin juttu oli kuitenkin se, että mulla oli kaksivuotinen diili Himkiin ja iso rooli joukkueessa, kun taas NBA:sta tarjotut laput olivat kumpikin yksivuotisia. Mä huomasin pitäväni jatkuvuutta älyttömän suuressa arvossa – etenkin tilanteessa, jossa musta on tullut perheellinen. - - En mä voi koskaan sanoa, ettei koskaan, mutta tähänastisella urallani se oli se hetki, jolloin olisin voinut lähteä. Tavallaan tuntui hyvältä vastata, että ei kiitos tällä kertaa. Muut asiat painoivat vaakakupissa enemmän."

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme