Mainos
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 18.7. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 18.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 18.7. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 19.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 19.7. 19:25 - 19:30
Mainos

Paljastuksia Kobe Bryantista: Innostui talvisodan sankarista sekä Harry Potterista

Suomalaisen urheiluhieroja Marko Yrjövuoren tuore elämäkertakirja on myös pitkälti kertomus NBA-koripallon supertähdestä Kobe Bryantista. 

Yrjövuori työskenteli Bryantin kanssa Los Angeles Lakersissa peräti 12 vuotta, ja Bryant oli kiistatta Lakersin suurin tähti.

- Sopivan joukkueen kokoaminen ei ollut helppoa, sillä muiden pelaajien piti olla juuri tarpeeksi hyviä, muttei liian hyviä. Kobe halusi olla ainoa supertähti, Yrjövuori kertoo kirjassaan.

Yrjövuoren mukaan Bryant oli äärimmäisen nälkäinen menestykselle, ja oli valmis tekemään valtavasti työtä sen eteen. Hän oli myös vaativa. Mikäli pelit eivät kulkeneet, saattoi Bryant paiskia tavaroita pitkin pukukoppia.

- Kun Kobe käveli pukukoppiin, se hiljeni, ja nuoremmat pelaajat katsoivat häntä kuin jumalaa. Osa pelaajista hiljeni, koska he pelkäsivät Kobea. Eikä syyttä – muiden pelaajien työpaikka riippui siitä, pitikö Kobe heistä vai ei, Yrjövuori taustoittaa.

Vuosien aikana Yrjövuori pääsi seuraamaan Bryantin elämää lähietäisyydeltä. Yrjövuoren mukaan Bryant erottautui muista koristähdistä: Kobe oli siviilissä "vähän nörtti" sekä intohimoinen Harry Potter -fani.

- Hän saattoi sulkeutua hotellisviittiinsä pitkiksi ajoiksi lukemaan Potter-kirjoja tai katsomaan Potter-elokuvia.

Lisäksi Bryant oli kiinnostunut sotahistoriasta. Yrjövuori sai Bryantin innostumaan myös Suomen taisteluista.

- Kerroin Kobelle, että meillä oli talvisodassa tarkka-ampuja nimeltä Simo Häyhä, lempinimeltään Valkoinen kuolema. Lumipenkassa maannut Häyhä ampui satoja vihollisia. Kobe oli aivan innoissaan, ja yhdessä googlasimme tietoja Simo Häyhästä, Yrjövuori kuvailee.

Yrjövuoren elämäkerta "The Finn. Marko Yrjövuori, urheilutähtien luottomies" (Nemo Kustannus 2017) julkaistiin tänään.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme