Mainos
 • Live

  Moto3: Aragonian aika-ajot

  La 22.9. 13:30 - 14:25
 • Live

  La Liga: Rayo Vallecano - Alavés

  La 22.9. 13:55 - 16:00
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 22.9. 15:00 - 18:00
 • Live

  MotoGP: Aragonian aika-ajot

  La 22.9. 15:05 - 16:05
 • Live

  Moto2: Aragonian aika-ajot

  La 22.9. 16:05 - 17:10
Mainos

Salama iski Susijengin koneeseen

Salama iski Finnairin lentokoneeseen, jolla oli matkustamassa Islantiin MM-karsintoihin suunnannut Suomen miesten koripallomaajoukkue.

Asian vahvistaa MTV Sportille Koripalloliiton tiedottaja Suvi Hakkarainen

Välikohtaus sai Susijengin koripalloilijan Erik Murphyn ihmettelemään, miksei laskuvarjoja ole jokaisen penkin alla.

Murphy perustelee laskuvarjojen tarvetta turvallisuussyillä. 

– Jokaisella tulisi olla laskuvarjo penkkinsä alla. Jos käy niin, että lentokone alkaa pudota, joudut hyppäämään ulos, Murphy twiittasi puolilta öin Suomen aikaa. 

Finnairin kokoiselle lentoyhtiölle on kerrottu sattuvan kymmeniä salamaniskuja vuodessa.

– Salama iski lentokoneeseemme tänään, mikä on ilmeisesti aika normaalia, mutta tuo homma ei ollut normaalia minulle, Murphy kertoi.

Laskuvarjojen puuttumista matkustajakoneiden turvavarusteista on perusteltu aiemmin niin, että varjolla hyppäämistä vaikeuttaisi merkittävästi ilmanvastus ja koneiden tyhjentäminen runsaslukuisista matkustajista kestäisi liian kauan.

Turvallisimmaksi tavaksi varmistaa matkustajien turvallisuus on todettu useimmissa onnettomuustilanteissa hätälasku. Jos kone puolestaan laskeutuu veteen, pelastusliivit ja -lautat ovat estämässä matkustajia hukkumasta.

Suomi iskee yhteen Islannin kanssa

Islannin kamaralle päässyt Susijengi kohtaa maan MM-karsintaottelussa tänään kello 21.45 Suomen aikaa. Suomi on kahdessa karsintaottelussaan toistaiseksi voittanut Bulgarian ja hävinnyt Tshekille. Islannilla on tilillään kaksi tappiota, toinen Tshekkiä ja toinen Bulgariaa vastaan.

Suomen joukkueeseen kuuluvat Islannissa Murphyn ohella Mikko Koivisto, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Matti Nuutinen, Roope Ahonen, Jamar Wilson, Carl Lindblom, Antti Kanervo, Anton Odabasi, Alexander Madsen, Ilari Seppälä ja Juho Nenonen.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme