Mainos
 • Live

  Ravit: Magic Monday

  Ma 22.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  ATP Tennis: Basel

  Ma 22.10. 20:00 - 00:00
 • Live

  La Liga: Real Sociedad - Girona

  Ma 22.10. 21:55 - 00:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 22:25 - 22:35
Mainos

"Turhauttaa, turhauttaa" – Henrik Dettmann ilmaisi tunteensa kysymättä

– Turhauttaa. Turhauttaa.

Kukaan ei kysynyt, mutta Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi silti ääneen tunteensa kävellessään ulos Helsingin jäähallin lehdistötilaisuushuoneesta maanantai-iltana. Takana oli 56–64-tappio Tshekille MM-karsinnan toisessa ottelussa, joka oli päävalmentajan omien sanojen mukaan kaukana koripallojuhlasta.

Seurajoukkueissaan kiinni olevien Lauri Markkasen, Petteri Koposen ja Sasu Salinin lisäksi Suomi menetti perjantain Bulgaria-voitossa Tuukka Kotin ja Antti Kanervon loukkaantumisiin. Kun vielä Gerald Lee oli jo poissa jalkaleikkauksen jäljiltä ja pelinjohtaja Jamar Wilson flunssainen, Suomen peli oli hyökkäyspäässä armottoman vaivalloista.

– Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Meillä oli puolet joukkueesta loukkaantuneina tai jollain tapaa sairaana, ja meillä ei ollut voimia päättää ottelua, päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi.

Tasapuolisuuden nimissä on tosin todettava, että myös Tshekin kokoonpanosta puuttui seurajoukuevelvoitteiden takia kaksi aloitusviisikon miestä, Tomas Satoransky ja Jan Vesely. Siksi korit olivat läpi ottelun kortilla, ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin 38–38-tasatilanteesta.

Päätösneljänneksen ensimmäinen kori kertoi aavistuksen tulevasta. Tshekin Patrik Auda rynnisti keskeltä korille ja lämäsi ottelun näyttävimmän yksilösuorituksen, vasemman käden donkin, joka vei vieraat 40–38-johtoon.

Sen jälkeen laitahyökkääjä Blake Schilb pääsi vauhtiin ja upotti viisi kolmosta. Ja jos pallo sattui menemään ohi, 217-senttinen Ondrej Balvin kaapi irtopallot. Balvin otti viimeisellä neljänneksellä seitsemän levypalloa ja koko ottelussa 16, joista seitsemän hyökkäyskorilla.

– Me hävisimme pelit niihin asioihin, joilla pärjäsimme ensimmäisellä puoliajalla. Me hävisimme ne ratkaisevat levypallot. Me hävisimme kaksinkamppailut, kun kaverilla oli enemmän vuosia, enemmän lihaksia ja selvästi enemmän senttejä, Dettmann tunnusti.

Kahden ensimmäisen MM-karsintaottelun jälkeen Suomella on yksi voitto. Karsinnat taukoavat helmikuuhun asti, jolloin Suomi kohtaa seuraavassa karsintapelissään Islannin.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen, että saimme edes yhden voiton. Lähtökohdat olivat huonot, ja ne tulivat vielä huonommiksi. Olimme virkeämpiä Bulgariassa, ja Jammusta (Wilson) näkyi, että flunssassa ei ole kiva pelata. Flunssassa ei pitäisi pelata, mutta ei Jammua sieltä kentältä olisi pois saanut, Dettmann sanoi. 

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme