Mainos
 • Live

  Moto3: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 06:30 - 07:25
 • Live

  MotoGP: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 08:05 - 09:05
 • Live

  Moto2: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 09:05 - 10:05
 • Live

  La Liga: Real Madrid - Levante

  La 20.10. 13:55 - 15:55
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 20.10. 15:00 - 18:00
Mainos

Anthony Joshua saanut inspiraationsa harjoitteluun Cristiano Ronaldolta: "Hän on 33-vuotias, mutta hänellä on 21-vuotiaan keho"

Raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua puolustaa lauantaina titteliään Lontoon Wembleyllä Alexander Povetkinia vastaan. Joshua kertoi Daily Telegraphille ottelun alla, kuinka hän pitää itsensä huippukunnossa.

Joshua kertoo vierailleensa urheiluvalmistaja Under Armourin laboratorioissa nähdääkseen, kuinka Cristiano Ronaldo pitää itsensä huippukunnossa.

– Ronaldo mittautti kehonsa. Hän on 33-vuotias, mutta hänellä on 21-vuotiaan keho. Sinun täytyy varjella kehoasi, 28-vuotias Joshua sanoo.

– Voisin mennä kehään ja tyrmätä Povetkinin erässä tai kahdessa, mutta siinä on alla kahdeksan viikon tiukka sparrausjakso, jonka aikana on vedetty 200 erää. Omaa kehoa täytyy suojella, Joshua jatkaa.

Promoottori Eddie Hearn huomasi Under Armourin tekemän testin vaikutuksen Joshuassa.

– Kun hän meni testeihin, se räjäytti hänen mielensä. Brittiläiseksi nyrkkeilijäksi hän on selvästi edistynein tekemisessään ja harjoittelussaan. Tutkijat katsoivat hänen nukkumistaan ja palautumista. Joshuan tavoite on nyt vain haastaa itseään kehitykseen, ja monet ihmiset auttavat häntä tässä työssä. Aikaisin aamulla tapahtuvat juoksulenkit ovat kadonneet. Hän nukkuu kunnes hän herää, Hearn sanoo. 

Joshua on myös analysoinut entisten suuruuksien päivittäisiä rutiineja.

– Se tuntuu vähän oudolta, koska nyrkkeily on vanhemman koulukunnan hommaa. Opin kuitenkin säätämään elämääni. Kun katsoin dokumentin Manny Pacquiaosta, huomasin, että hän juoksee ja harjoittelee kun keho on valmis siihen. Näin tekevät myös Floyd Mayweather ja Vasyl Lomachenko, Joshua sanoo.

– Tietoa on niin paljon. Kokeilin samaa ja tunnen oloni paljon paremmaksi. Se näyttää laiskalta, mutta saat kuitenkin saman verran töitä tehdyksi ja vielä paremmalla tavalla, Joshua jatkaa.

Hearnin mukaan Joshualla on pakkomielle jatkuvaan kehitykseen.

– Hän on tuonut kaikki nämä ihmiset harjoitusleirille. Ainoa asia hänen mielessä on se, että miten hän suorittaa, ja miten hän voisi vieläkin parantua. Ei autot, ei naiset, ei jalokivet, ainoastaan jatkuva kehitys. Hän ei tee mitään, joka voisi vaikuttaa hänen valmistautumiskykyynsä, Hearn sanoo.

– Hän tietää, milloin hänen pitää syödä. Hän tietää, milloin hänen tulee nukkua, eikä mikään tule tässä hänen eteensä, Hearn jatkaa.

Joshua ja Povetkin ottelevat lauantaina neljästä eri raskaan sarjan mestaruusvyöstä. Ottelu käynnistyy arvioiden mukaan noin kello 24 Suomen aikaa.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme