Mainos
 • Live

  Moto3: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 06:30 - 07:25
 • Live

  MotoGP: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 08:05 - 09:05
 • Live

  Moto2: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 09:05 - 10:05
 • Live

  La Liga: Real Madrid - Levante

  La 20.10. 13:55 - 15:55
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 20.10. 15:00 - 18:00
Mainos

Eva Wahlström vaihtoi valmentajaa – kokenut Risto Meronen sivuun: "Haikea mieli"

Suomalaisnyrkkeilijä Eva Wahlström on vaihtanut valmentajaansa. Yhdeksän vuotta Wahlströmiä luotsannut Risto Meronen on astunut sivuun, ja Wahlströmiä on kesästä saakka luotsannut konserttijärjestäjänä tunnettu Risto Juvonen.

Videolla Eva Wahlströmin haastattelu syyskuulta.

Kokenut ja meritoitunut Meronen koki, että hänen aikansa valmennustehtävissä oli täyttynyt.

– Minulla on ikää 73 vuotta ja minähän olen valmentaja sydämeltäni, mutta tässä tulee jo rajoituksia. Jos haluaa valmentaa kunnolla, se vaatii jokapäiväistä, jopa fyysistä hommaa. Määrättynä aikana tulee vastaan rajat, ja se on vain hyväksyttävä, vaikkei se olisi niin kivaa, Meronen kertoo MTV Sportille.

Konkariluotsi siirtyi syrjään kahtiajakoisin tunnelmin.

– En minä sitä voi kiistää, että olen vähän haikealla mielellä, mutta toisaalta helpottuneena. Monta vuotta on tehty duunia, ja totta kai siinä on omat asiansa, jotka aiheuttavat haikeutta. Vaikeudet ja hankaluudet unohtuvat tässä paikassa helposti. Joskus on kuitenkin lopetettava asioita, joskus on aloitettava. Koin, että nyt on minun hyvä lopettaa. Se on vain hyväksyttävä sekin asia.

Mikäli Merosta on uskominen, Wahlström säilyy hyvissä käsissä. Puolustavampaan ottelemiseen nojannut Meronen luonnehtii uutta, perusfilosofialtaan aggressiivisempaa valmentajaa Juvosta "parhaaksi mahdolliseksi" luotsiksi Wahlströmille.

– Minun on vähän vaikea puhua sellaisesta asiasta, mutta minun ymmärtääkseni hän ymmärtää nyrkkeilyn päälle. Se on aika tärkeä asia valmennuksessa. Hän on seurannut tarkasti kansainvälistä nyrkkeilyä, varsinkin ammattinyrkkeilyä, Meronen tietää.

Kehiin joulukuussa?

Seuraavan kerran Wahlström on tosipaikassa todennäköisesti ensi joulukuussa Pietarissa, jolloin hänen on kaavailtu ottelevan kazakstanilaista Firuza Sharipovaa vastaan. Ottelusopimusta ei ole tosin vielä allekirjoitettu.

Edellisessä ottelussaan, huhtikuisessa WBC-liiton MM-mittelössä Wahlström päihitti yhdysvaltalaisen Melissa St. Vilin.

Wahlströmin valmentajanvaihdosta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme