Mainos
 • Live

  ATP Tennis: Basel

  Ke 24.10. 16:00 - 19:40
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 24.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 24.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Jalkapallostudio

  Ke 24.10. 19:30 - 19:50
 • Live

  UEFA Champions League: Club Brugge - AS Monaco

  Ke 24.10. 19:40 - 21:50
Mainos

Kovaan riskiin pakotettu Helenius yllätti – Amin Asikainen: "Robbe puhdisti tahrat"

Robert Helenius palautti uskottavuuttaan suomalaisen nyrkkeily-yleisön silmissä Erkan Teperistä tulleella tyrmäysvoitolla, arvioi ex-huippuottelija Amin Asikainen.

Pääkuvan videolla myös Heleniuksen vastakommentit saamaansa kitkerään palautteeseen. Alla video Heleniuksen rajusta tyrmäyksestä.

Asikainen ounasteli, että Saksan Stuttgartissa käyty Teper-ottelu olisi tullut liian nopeasti Heleniukselle reilu kuukausi sitten Savonlinnassa käydyn matsin jälkeen, sillä suomalaisen ottelukunto on ollut heikko.

Heleniuksen raikas esitys yllättikin Asikaisen.

– Mietin kuitenkin, että Teperin rauhallisempi tyyli saattaisi sopia Heleniukselle. Se piti ihan paikkaansa. Teperin tyyli sopi hyvin "Robbelle", ja Heleniuksen esitys oli hyvä. Olen aina uskonut Robbeen, mutta kun kuntopuoli on ollut viime aikoina niin heikko, niin tässä hän palautti uskottavuuttaan minun silmissä, Asikainen kommentoi MTV Sportille.

"Kuntopuoli on ykkösasia"

Vieraskehä nostaa Heleniuksen voiton arvoa. Ja vaikka saksalaisen Teperin ura onkin ollut laskusuunnassa dopingtapausten jälkeen, hän on kuitenkin nimimies.

– Jokainen tietää, että vieraskehässä on vaikea voittaa pisteillä. Pitää miettiä tarkkaan, että milloin ottaa sen riskin. Ei kukaan huippuottelija lähde vieraskehään, jos ura on nousujohteisessa tilanteessa, Asikainen huomauttaa.

Tästä päästäänkin Heleniuksen markkina-arvoon Suomessa. Se on ollut viime vuosina rajussa laskussa.

– Heleniuksen tilanne näytti ennen tätä ottelua heikolta, sillä uskottavuus kotimaassa oli tavallaan mennyt. Ennen tätä matsia olisi ollut vaikea täyttää isompaa hallia Suomessa, kun alla oli vähän epäonnistuneita esityksiä. Nyt jouduttiin käymään vieraskehässä näyttämässä, että minusta onkin johonkin. Nyt tietty uskottavuus on palautettu. Tahrat puhdistettiin, ja nyt olisi ehkä mahdollisuus tehdä Suomessakin hyvä ilta.

Isommat ottelut ja niissä menestyminen vaatii kuitenkin Heleniukselta kovaa harjoitusrääkkiä. Asikaisen mielestä iskuvoima on edelleen Heleniuksella kunnossa, siitä merkkinä myös tyrmäys jälkipään erissä.

Mutta petrattavaa riittää edelleen.

– Tekniikka ei varmasti ole sillä tasolla kuin parhaimmillaan, mutta kuntopuoli on ykkösasia, joka pitää pistää kuntoon. Se tuo nyrkkeilijälle itseluottamusta ja on kaiken kivijalka, Asikainen summaa.

34-vuotias Helenius on otellut urallaan 28 voittoa ja kaksi tappiota.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme