Mainos
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 17.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Champions Hockey League: Mountfield HK - Kärpät

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Yunost Minsk - TPS

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 22:25 - 22:35
Mainos

Mestarinyrkkeilijän dopingkäryssä outoa suhmurointia – sai pitää vyönsä, joutuu uusintaotteluun

Ammattinyrkkeilyn WBC-liiton kääpiösarjan maailmanmestaruuden hiljattain voittanut meksikolainen Luis Nery joutuu uusintaotteluun japanilaista Shinsuke Yamanakaa vastaan jäätyään kiinni kielletystä aineesta.

Nery löi elokuisessa MM-ottelussa Yamanakan, joka oli puolustanut titteliään onnistuneesti peräti 12 kertaa peräkkäin. Neryn voitto tuli 4. erän teknisellä tyrmäyksellä.

Kamppailun jälkeen tuli kuitenkin ilmi, että Nery on antanut positiivisen dopingnäytteen kilpailun ulkopuolisessa testissä muutama viikko ennen ottelua. Kyseessä oleva aine oli zilpaterol, jota käytetään ainakin nautojen kasvun edistämiseen.

Testeissä esiintyi kuitenkin ristiriitaa, sillä Neryn a-näytteessä kiellettyä ainetta esiintyi, mutta Japanissa suoritetut jatkotestit antoivat negatiivisen tuloksen. Kyseessä ei ollut kuitenkaan virallinen b-näytteen tutkinta, sillä Nery taustajoukkoineen ei pyytänyt sen analysointia. 

Nery on kieltänyt dopingin käytön ja selitti saaneensa ainetta pilaantuneesta lihasta. 

WBC suhtautui erikoiseen dopingtapaukseen yllättävän myötämielisesti.

– WBC ei voi olla tarpeeksi varma siitä, käyttikö herra Nery kiellettyä ainetta tietoisesti parantaakseen urheilusuoritustaan. Järjestämme siis välittömästi uusintaottelun Neryn ja Yamanakan välillä, liitto tiedotti ja lisäsi samalla, että ensimmäisen taiston tulos pysyy voimassa.

– Kaikki merkit viittaavat siihen, että haitallinen tulos johtui pilaantuneiden ruokatuotteiden käytöstä.

35-vuotiaan Yamanakan promoottori totesi aiemmin, että japanilaiskonkari lopettaa uransa, jos hän ei saa uutta mahdollisuutta kohdata Nerya.

– Olen miettinyt, että en halua päättää uraani. Haluan kohdata hänet uudestaan, urallaan 27 voittoa ja yhden tappion summannut Yamanaka kommentoi.

Neryn ammattilaisuran saldo on puhdas, 24 voittoa.

Lähteet: Reuters, Japan Times

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme