Mainos
 • Live

  ATP Tennis: Halle

  Ti 19.6. 13:00 - 20:30
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club

  Ti 19.6. 14:00 - 22:00
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 19.6. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 19.6. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 19.6. 22:25 - 22:35
Mainos

F1-pomo vaatii Niko Karilta lisää kehitysaskeleita – "Alkukausi oli katastrofi"

Red Bullin maineikkaan junioriakatemian lupaavimpiin kuskinimiin lukeutuva Niko Kari nousi viimein häneen kohdistuneiden odotusten tasolle GP3-kauden kolmantena kisaviikonloppuna Englannin Silverstonessa.

Ensimmäistä vuotta sarjassa Arden-tallin autolla ajava 17-vuotias Kari oli jäänyt Barcelonan ja Itävallan viikonloppuina jokaisessa neljässä kisalähdössä kauas kärkikymmenikön ulkopuolelle, joten Silverstonen lauantaipäivässä tullut kuudes sija ja sitä seurannut upea ajo sunnuntain startin kolmoseksi tulivat kreivin aikaan.

Yksinvaltiaana Red Bullin ajopaikoista päättävä moottoriurheilun neuvonantaja Helmut Marko ei säästele suojattejaan suorasukaiselta kritiikiltä, ja tämän on myös Kari saanut urallaan kohdata. Nyt Marko oli kuitenkin ensimmäistä kertaa tyytyväinen näkemäänsä.

– Hän ajoi erittäin hyvän kisan ja lauantainakin hän ajoi turva-autoon asti hyvän kisan. En edelleenkään tajua, mitä tapahtui uusintalähdön jälkeen, kun hän oli 1,5 sekuntia hitaampi ja myöhästyi uusinnassa, Marko totesi C Morelle.

Kari avasi lauantain kisan huimalla tuplaohituksella, mutta hukkasi saavuttamansa kolmossijan.

– Onneksi hän on koko ajan parantamassa, ja toistaiseksi tämä viikonloppu oli OK, Marko arvioi.

Ennen Britanniaa Karin sijoitukset (15-14-keskeytys-18) jäivät kauas odotuksista, vaikka hänen tallikaverinsakaan eivät Leonardo Pulcinin avauskisassa saavuttamaa kakkossijaa lukuun ottamatta ole päässeet sen parempiin tuloksiin.

Marko ei lähde kaunistelemaan asiaa, kun häneltä kysytään syytä alkukauden heikkoon menestykseen.

– Alku oli katastrofi – suoraan sanottuna. Uskon, että tiimi on tehnyt hänen kanssaan paljon töitä, ja Niko on muuttanut lähestymistapaansa. Hän tekee kovempaa töitä ja on enemmän tosissaan. Se ei kuitenkaan ole vielä riittävästi, Marko linjaa.

GP3-kausi jatkuu jo kahden viikon kuluttua ajettavan Unkarin F1-viikonlopun yhteydessä. Sen jälkeen kausi tulee puoliväliinsä.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme