Mainos
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 24.3. 07:00 - 07:30
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 24.3. 07:30 - 07:55
 • Live

  Formula 1: Australian aika-ajot

  La 24.3. 07:55 - 09:15
 • Live

  Formula 1: Australian aika-ajot

  La 24.3. 07:55 - 09:15
 • Live

  Formula 1 Jälkihöyryt

  La 24.3. 09:15 - 09:45
Mainos

Kommentti: Miksi homoudella on väliä urheilussa?

Homoseksuaalisuus on edelleen tabu urheilussa.

Sitä se on erityisesti Suomessa. Tein taannoin tv-insertin Suomen ykkösuimarin Ari-Pekka Liukkosen kanssa siitä, miksi aihe on yhä tabu.

Kolmisen vuotta sitten julkisuudessa itse seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti puhunut jyväskyläläinen kertoi useiden eri lajien urheilijoiden kertoneen hänelle sen jälkeen, etteivät he valitettavasti uskalla toimia hänen tavoin.

Se on äärimmäisen surullista. Jopa käsittämätöntä. Jokaisen ihmisen pitäisi saada olla elämässään juuri sellainen kuin aidosti on. Jotkut ovat kysyneet allekirjoittaneelta, että mitä väliä sillä edes on? Miksi nostaa asiaa esiin? 

Kuten Liukkonenkin totesi: salailu ja teeskentely vaikuttivat hänen urheilu-uraansa pitkään hyvin negatiivisella tavalla. Kehitys urheilijana pysähtyi. Eli kyllä, sillä todellakin on väliä. 

Näin joulun aikaan jokaisen urheilutoimijan kannattaa katsoa peiliin asian suhteen ja miettiä: luommeko me itse naurettavilla ”homoläpillämme ja lapsellisella äijäilyllämme” urheilun keskuuteen vastenmielistä ilmapiiriä ja kulttuuria, jonka vuoksi epävarmat yksilöt haluavat pysyä visusti kuoressaan? 

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot