Mainos
 • Live

  Moto3: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 11:45 - 13:05
 • Live

  La Liga: Levante - Sevilla

  Su 23.9. 12:55 - 15:00
 • Live

  Moto2: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 13:05 - 14:20
 • Live

  MotoGP: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 14:40 - 16:05
 • Live

  La Liga: Villarreal - Valencia

  Su 23.9. 17:10 - 19:15
Mainos

Kommentti: Miksi homoudella on väliä urheilussa?

Homoseksuaalisuus on edelleen tabu urheilussa.

Sitä se on erityisesti Suomessa. Tein taannoin tv-insertin Suomen ykkösuimarin Ari-Pekka Liukkosen kanssa siitä, miksi aihe on yhä tabu.

Kolmisen vuotta sitten julkisuudessa itse seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti puhunut jyväskyläläinen kertoi useiden eri lajien urheilijoiden kertoneen hänelle sen jälkeen, etteivät he valitettavasti uskalla toimia hänen tavoin.

Se on äärimmäisen surullista. Jopa käsittämätöntä. Jokaisen ihmisen pitäisi saada olla elämässään juuri sellainen kuin aidosti on. Jotkut ovat kysyneet allekirjoittaneelta, että mitä väliä sillä edes on? Miksi nostaa asiaa esiin? 

Kuten Liukkonenkin totesi: salailu ja teeskentely vaikuttivat hänen urheilu-uraansa pitkään hyvin negatiivisella tavalla. Kehitys urheilijana pysähtyi. Eli kyllä, sillä todellakin on väliä. 

Näin joulun aikaan jokaisen urheilutoimijan kannattaa katsoa peiliin asian suhteen ja miettiä: luommeko me itse naurettavilla ”homoläpillämme ja lapsellisella äijäilyllämme” urheilun keskuuteen vastenmielistä ilmapiiriä ja kulttuuria, jonka vuoksi epävarmat yksilöt haluavat pysyä visusti kuoressaan? 

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme