Mainos
 • Live

  ATP Tennis 1000: Monte Carlo / Välierät

  La 21.4. 14:30 - 18:30
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 21.4. 15:00 - 18:00
 • Live

  Pelisilmä

  La 21.4. 15:15 - 16:00
 • Live

  SHL Finaali: Växjö - Skellefteå

  La 21.4. 16:10 - 18:45
 • Live

  Tulosruutu

  La 21.4. 19:25 - 19:30
Mainos

Kovaltshukilta tiukka linjaus Venäjän maajoukkueen olympiaosallistumiseen

Kansainvälinen olympiakomitea päätti eilen sulkea Venäjän ulos Pyeongchangin talviolympialaisista. Venäläisurheilijat saavat osallistua ensi helmikuun kisoihin ilman kansallistunnuksia vain jos he läpäisevät tiukat kriteerit. Jääkiekkotähti Ilja Kovaltshukin mukaan Venäjän on jääkiekossa tähän mahdollisuuteen myös tartuttava.

Venäjän nimellä olevaa maajoukkuetta ei olisi mukana, vaan se kilpailisi olympiakiekossa niin kutsutun neutraalin lipun alla.

– Meidän pitäisi ehdottomasti mennä olympialaisiin. Jos kieltäydymme, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet. Me kaikki ymmärrämme täydellisesti, että KOK:n päätös oli puhtaasti poliittinen, ja ymmärrämme, mihin noilla toimenpiteillä tähdätään. Itse asiassa oli selvää, että päätös olisi tuollainen. Mutta jos urheilijat menevät sinne, se yhtenäistää maatamme, Kovaltshuk linjasi uutistoimisto Tassin mukaan.

Kisoihin kutsuttavilla venäläisurheilijoilla pitää olla puhdas dopinghistoria ja heidän täytyy osallistua tarkkaan dopingtestaukseen kisojen alla.

– Kaikkien esteettömien urheilijoiden pitäisi osallistua. Kisat ovat monille viimeiset, eikä heillä ole enää myöhemmin mahdollisuutta osallistua olympialaisiin, Kovaltshuk totesi.

Mahdollisten kultasuoritusten jälkeen venäläisille urheilijoille soitettaisiin Venäjän kansallislaulun sijaan olympiahymni. 

– Jos onnistumme suoriutumaan hyvin, tulemme ehdottomasti laulamaan kansallislaulun. Me, urheilijat, olemme politiikan ulkopuolella, Kovaltshuk sanoi.

Venäjä on tosin aiemmin uhannut vastata sen sulkemiseen KHL:n olympiaboikotilla, joten on mahdollista, ettei Pyeongchangissa nähdä KHL-pelaajia lainkaan. Tällöin myös Pietarin SKA:ssa pelaava Kovaltshuk jäisi kisoista varmuudella pois.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot