Mainos
 • Live

  Ravit: Magic Monday

  Ma 15.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 15.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 15.10. 22:25 - 22:35
 • Live

  Jääkiekkostudio

  Ti 16.10. 18:30 - 18:55
 • Live

  Champions Hockey League: Tappara - Djurgården

  Ti 16.10. 18:50 - 21:20
Mainos

Kovaltshukilta tiukka linjaus Venäjän maajoukkueen olympiaosallistumiseen

Kansainvälinen olympiakomitea päätti eilen sulkea Venäjän ulos Pyeongchangin talviolympialaisista. Venäläisurheilijat saavat osallistua ensi helmikuun kisoihin ilman kansallistunnuksia vain jos he läpäisevät tiukat kriteerit. Jääkiekkotähti Ilja Kovaltshukin mukaan Venäjän on jääkiekossa tähän mahdollisuuteen myös tartuttava.

Venäjän nimellä olevaa maajoukkuetta ei olisi mukana, vaan se kilpailisi olympiakiekossa niin kutsutun neutraalin lipun alla.

– Meidän pitäisi ehdottomasti mennä olympialaisiin. Jos kieltäydymme, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet. Me kaikki ymmärrämme täydellisesti, että KOK:n päätös oli puhtaasti poliittinen, ja ymmärrämme, mihin noilla toimenpiteillä tähdätään. Itse asiassa oli selvää, että päätös olisi tuollainen. Mutta jos urheilijat menevät sinne, se yhtenäistää maatamme, Kovaltshuk linjasi uutistoimisto Tassin mukaan.

Kisoihin kutsuttavilla venäläisurheilijoilla pitää olla puhdas dopinghistoria ja heidän täytyy osallistua tarkkaan dopingtestaukseen kisojen alla.

– Kaikkien esteettömien urheilijoiden pitäisi osallistua. Kisat ovat monille viimeiset, eikä heillä ole enää myöhemmin mahdollisuutta osallistua olympialaisiin, Kovaltshuk totesi.

Mahdollisten kultasuoritusten jälkeen venäläisille urheilijoille soitettaisiin Venäjän kansallislaulun sijaan olympiahymni. 

– Jos onnistumme suoriutumaan hyvin, tulemme ehdottomasti laulamaan kansallislaulun. Me, urheilijat, olemme politiikan ulkopuolella, Kovaltshuk sanoi.

Venäjä on tosin aiemmin uhannut vastata sen sulkemiseen KHL:n olympiaboikotilla, joten on mahdollista, ettei Pyeongchangissa nähdä KHL-pelaajia lainkaan. Tällöin myös Pietarin SKA:ssa pelaava Kovaltshuk jäisi kisoista varmuudella pois.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme