Mainos
 • Live

  La Liga: Eibar - Huesca

  Su 19.8. 19:10 - 21:10
 • Live

  Tulosruutu

  Su 19.8. 19:10 - 19:20
 • Live

  ATP Tennis 1000: Cincinnati / Nelinpelin Finaali

  Su 19.8. 19:15 - 21:00
 • Live

  PGA TOUR Golf: Wyndham Championship

  Su 19.8. 20:00 - 05:43
 • Live

  La Liga: Rayo Vallecano - Sevilla

  Su 19.8. 21:10 - 23:10
Mainos

Ministeri Terho urheilun ahdistelutapauksista: Haluan selvityksiä tilanteen korjaamiseksi

MTV Sport julkisti torstaina paljastuksen naisurheilussa esiintyvästä seksuaalisesta häirinnästä, jota on ilmennyt myös huipputasolla. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin) peräänkuuluttaa asiassa suojelua.

– On ihan selvää, että julkisen vallan tehtävä on läpi eri toimialojen suojella niitä, keillä valtaa ei ole. Ihmisiä ei voi kohdella huonosti eikä heitä saa käyttää hyväksi, jos jollain on sellainen asetelma, joka sen mahdollistaa. Siitähän on ollut Me Too -asetelmassa kyse läpi näiden ongelmien, joita on paljastunut ympäriinsä, Terho sanoi Huomenta Suomen vieraana.

– Olen kyllä erittäin valmiina ja halukkaana selvittämään, mitä me voimme ministeriön taholta tehdä tämän tilanteen korjaamiseksi, Terho jatkoi.

Terho asetti hiljattain selvitysmiehen tutkimaan elokuva-alalla esiintynyttä häirintää ja epäasiallista käytöstä. Urheilun ahdistelutapauksista Terho aikoi virkamiehistönsä kera ensin keskustella asiasta uutisoineen MTV Sportin tutkivan journalistin Timo Innasen kanssa.

Terho ja urheiluvaikuttaja Birgitta Kervinen puivat urheilun ahdistelutapauksia ylälaidan Huomenta Suomi -videolla.


Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme