Mainos
 • Live

  ATP Tennis 1000: Monte Carlo / Välierät

  La 21.4. 14:30 - 18:30
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 21.4. 15:00 - 18:00
 • Live

  Pelisilmä

  La 21.4. 15:15 - 16:00
 • Live

  SHL Finaali: Växjö - Skellefteå

  La 21.4. 16:10 - 18:45
 • Live

  Tulosruutu

  La 21.4. 19:25 - 19:30
Mainos

Olympiakomitea valittaa hallinto-oikeuteen Valon takaisinperinnästä

Suomen Olympiakomitea valittaa hallinto-oikeuteen liikuntajärjestö Valon valtionavustusten takaisinperinnästä. Olympiakomitean hallitus päätti asiasta tiistain kokouksessaan.

Takaisinperittävä summa on korkoineen yli 1,7 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö peri Valolta alun perin takaisin vuoden 2014 avustuksia noin 1,75 miljoonaa euroa sisältäen korot.

Ministeriö katsoi avustuksia käytetyn eri kohteisiin kuin mihin niitä oli anottu. Valo teki asiasta oikaisuvaatimuksen, mutta ministeriö hylkäsi valtaosan niistä lokakuun alussa, sillä Valon palautettavien avustusten summa pieneni vain 51 000 eurolla.

– Hallitus koki, että jo oikaisuvaatimuksessa esitetyt näkemykset olivat hyvin perusteltuja. Kyseessä ovat liikunnan ja urheilun sekä muiden kansalaisjärjestöjen oikeusturvan kannalta periaatteelliset asiat, kuten luottamuksensuoja, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoi tiedotteessa.

Ministeriö julkaisi tarkastusraportin asiasta tämän vuoden toukokuussa. Olympiakomitea on ollut asianosainen, koska Valo lakkautettiin vuodenvaihteessa. Sen vastuut siirtyivät uudelle Olympiakomitealle.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot