Mainos
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 24.3. 07:00 - 07:30
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 24.3. 07:30 - 07:55
 • Live

  Formula 1: Australian aika-ajot

  La 24.3. 07:55 - 09:15
 • Live

  Formula 1: Australian aika-ajot

  La 24.3. 07:55 - 09:15
 • Live

  Formula 1 Jälkihöyryt

  La 24.3. 09:15 - 09:45
Mainos

Ovetshkin patistaa venäläisiä olympialaisiin – "He menevät ja minä kannustan"

NHL:n suurin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin tukee jokaista maannaistaan ja -miestään, joka päättää lähteä ensi talven olympialaisiin.

Venäjän joukkuetta ei Pyeongchangissa nähdä, koska Kansainvälinen Olympiakomitea sulki Venäjän ulos kisoista systemaattisen dopingkulttuurin vuoksi.

Jokainen puhdas venäläinen voi urheilla kisoissa, mutta he toimivat olympialipun alla. Ovetshkinilta kysyttiin, pitäisikö venäläisten jääkiekkoilijoiden osallistua olympialaisiin vai boikotoida kisoja. Kanta oli selvä: lähtekää pelaamaan.

– Tuen heitä. Heräsin tänään ja jotkut sanoivat Venäjällä, että meidän pitäisi perääntyä. Minä en ole missään vaiheessa ollut sitä mieltä ja tuen kiekkojoukkueen päätöstä. Olen aika varma, että he menevät pelaamaan ja minä kannustan heitä, Ovetshkin sanoi.

Mikäli Venäjän jääkiekkojoukkue lähtee kisoihin, maan peliasuja ei nähdä, he eivät pelaa oman lippunsa alla, eikä mahdollisen voiton kunniaksi soiteta kansallislaulua, vaan olympiahymni.

NHL-pelaajat eivät kisoihin lähde, mutta Ovetshkinin joukkuekaveri Jevgeni Kuznetsov lähtisi myös pelaamaan, vaikka Venäjä ei saa kantaa omia värejään. Hän muistutti, että olympialaiset voivat olla urheilijalle ainutlaatuinen kokemus, joka osuu kohdalle vain kerran.

– Minä menisin, koska venäläisfanit tulevat turnaukseen ja jos he saavat mitalin, kannattajat kyllä laulavat kansallislaulun heille.

Vaikka molemmat NHL-tähdet kannustavat venäläisiä lähtemään kisoihin, Kuznetsov ymmärtää myös kisojen vieroksujia. Hän avasi ajatustaan amerikkalaistoimittajille konkreettisesti.

– Se on sama kuin teiltä vietäisiin USA:n passit, eikö? Se ei tuntuisi teistä mukavalta. Sama se on meillä, Kuznetsov totesi.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot