Mainos
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 17.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Champions Hockey League: Mountfield HK - Kärpät

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Yunost Minsk - TPS

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 22:25 - 22:35
Mainos

Putin katkerana: Ei epäilystäkään, vuosia jatkunut järjestelty kampanja Venäjää vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ennen kaikkea huolissaan venäläisten urheilijoiden asemasta. Hän kokee, että tuore päätös sulkea Venäjä olympialaisista on jatkumoa Venäjää vastaan kohdistetulle suunnitellulle kampanjalle.

Putin sanoi eilen, ettei Venäjän valtiojohto aio vastustaa venäläisurheilijoiden osallistumista kisoihin. Sen sijaan presidentti kannustaa urheilijoita lähtemään kisoihin, vaikka he eivät saakaan kilpailla maansa väreissä.

– Olen huolissani urheilijoista, joista monet tunnen henkilökohtaisesti ja joita pidän ystävinäni. Jokaisen pitäisi tehdä nyt joku päätös, Putin sanoi keskiviikkona.

Presidentti kummasteli sitä, miten joukkuelajien osalta Olympialipun alla toimiminen onnistuu ja miten joukkueista pidetään huolta.

Kansainvälisen Olympiakomitean päätös kieltää Venäjän joukkueen osallistuminen olympialaisiin on perua Richard McLarenin raportista, joka syyttää Venäjää systemaattisesta ja valtiojohtoisesta dopingkulttuurista. Putin on kiistänyt väitteet useaan otteeseen. McLarenin raportissa on lukuisia paljastuksia Venäjän järjestämistä vuoden 2014 olympialaisista. Yleinen ajatus on, että Venäjä halusi osoittaa mahtinsa ja oli valmis tekemään voittojen vuoksi kaiken mahdollisen.

– En ole koskaan asettanut urheiluministeriölle tai urheiluliitoille tehtävää voittaa olympialaisia. Sellaista tehtävää ei ollut, Putin sanoi.

Sen sijaan hän oli antanut "supertehtävän" järjestää erityisen hyvät olympialaiset ja presidentin mielestä tämä toteutui. Putin kuitenkin kokee, että Venäjä sai jatkuvasti vastustusta ja sama on jatkunut entistä rajumpana Sotshin kisojen jälkeen.

– Me kuulimme jatkuvasti yhtä ja samaa, että "Venäjä ei ole valmis, eikä pysty tekemään tätä tai sitä". Mutta kun kaikki onnistui ja teimme tarvittavan, alkoivat toiset sanalliset hyökkäykset "tämä on huonosti, tuo on huonosti". Sitten alkoi tarina Meldoniumin kanssa, Putin totesi.

Putinin mukaan venäläisurheilijat ovat käyttäneet lääkeainetta aina, mutta sitten "yhtäkkiä" se kiellettiin ja venäläisille alkoi sataa kilpailukieltoja. Meldonium lisättiin kiellettyjen aineiden listalle vuoden 2016 alusta lähtien. Yhteensä 35 venäläisurheilijaa on antanut ainetta sisältäneen dopingnäytteen, suurimman huomion sai tennistähti Maria Sharapovan käry. Lisäksi aine johti koko alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen vaihtumiseen vuotta nuorempiin pelaajiin juuri ennen MM-kisoja.

Venäjää on riepoteltu dopingsyytösten vuoksi. Rion olympialaisista suljettiin urheilijoita pois, antidopingtoimistolta on viety toimivaltuudet ja ihmisiä on erotettu. Putinin mielestä KOK:n tämän viikon päätös on jatkumoa vuosia jatkuneelle tapahtumien ketjulle.

– Kaikki tämä näyttää erittäin hyvin orkestroidulta kampanjalta ja päätöksessä on poliittinen motiivi. Me tajuamme tämän, eikä minulla ole epäilystäkään siitä. Nyt kyse on siitä, mitä venäläisten urheilijoiden tapaamisessa päätetään. Venäjä ei estä mitään eikä luo mitään esteitä urheilijoille, jotka päättävät lähteä olympialaisiin.

Venäläiset urheilijat ja valmentajat kokoontuvat ensi viikolla keskustelemaan KOK:n päätöksestä ja sen vaikutuksista.

Lähde: Itar-Tass

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme