Mainos
 • Live

  Moto3: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 11:45 - 13:05
 • Live

  La Liga: Levante - Sevilla

  Su 23.9. 12:55 - 15:00
 • Live

  Moto2: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 13:05 - 14:20
 • Live

  MotoGP: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 14:40 - 16:05
 • Live

  La Liga: Villarreal - Valencia

  Su 23.9. 17:10 - 19:15
Mainos

Seppo Miettinen korvaa Melzigin

Jalkapalloliigassa viidentenä olevan TPS:n johto ilmoitti odotetusti tänään, että seura on purkanut päävalmentaja Siegfried Melzigin työsopimuksen. Seuran uusi päävalmentaja on Melzigin kakkosmiehenä toiminut Seppo Miettinen. Hänen sopimuksensa jatkuu vuoteen 2000 asti, jonne myös Melzigin sopimuksen piti ulottua.

Melzigin työsopimuksen purkaminen ei tapahtunut taloudellisilta osiltaan yksimielisesti. Niinpä ongelmat ratkaistaan välimiehen avulla. Tehtävän hoitaa yksityishenkilönä Suomen Palloliiton pääsihteeri Pertti Alaja.

Viime syksynä TPS:n valmentamisen aloittanut saksalainen Melzig ajautui viime kuukausina sovittamattomaan ristiriitaan seuran pelaajiston kanssa. Joukkueen kapteeni Petri Sulosen mukaan ongelmia oli niin harjoitusten vähäisessä määrässä kuin niiden laadussakin. Myöskään valmentajan pelitaktiikka ei ollut pelaajien mielestä paras mahdollinen.

Kakkosvalmentajana toiminut Seppo Miettinen totesi, että saksalaisessa ja suomalaisessa valmennustavassa on niin suuria eroja, ettei yhteistyö onnistunut. Hänellä ei myöskään olut mahdollisuuksia ongelmien ratkomiseen, sillä Melzig piti ohjakset tiukasti itsellään. Miettinen sanoi nähneensä Melzigin otteissa hyviäkin asioita, mutta kokonaisuus ei toiminut.

Miettisellä on takanaan parikymmentä vuotta TPS junioripuolen valmennustehtävissä, viimeksi juniorivalmennuspäällikkönä. Noin puolet nykyisen edustusmiehistön pelaajista on käynyt hänen käsiensä kautta jossain vaiheissa. Jalkapallo TPS:n puheenjohtaja Jukka Arnivaara vakuutti, ettei seuran pelillinen menestys ollut Melzigin potkujen syynä, vaan nimenomaan ratkaisemattomiksi osoittautuneet pulmat yhteistyössä joukkueen kanssa.

Mitään suuria mullistuksia joukkueen pelitaktiikassa Miettinen ei tässä vaiheessa aio yrittää. Lähinnä tärkeintä on hyökkäyspelin tehostaminen, sillä TPS on yhdessä RoPS:n kanssa tehnyt liigassa vähiten maaleja.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme