Mainos
 • Live

  Moto2: Japanin osakilpailu

  Su 21.10. 06:05 - 07:20
 • Live

  MotoGP: Japanin osakilpailu

  Su 21.10. 07:40 - 09:10
 • Live

  La Liga: Rayo Vallecano - Getafe

  Su 21.10. 12:55 - 15:00
 • Live

  ATP Tennis: Antwerpen / Finaali

  Su 21.10. 16:00 - 18:30
 • Live

  La Liga: Eibar - Athletic Bilbao

  Su 21.10. 17:10 - 19:15
Mainos

Timo Innasen kommentti: Kynnys seksuaaliseen häirintään nousee naisurheilussa

Tulosruutu paljasti viime viikon torstaina suomalaisen naisurheilun huipulla, muun muassa naisten jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueissa, tapahtuneen pitkään laajamittaista seksuaalista häirintää.

Inserttien jälkeen ihmiset ovat kysyneet allekirjoittaneelta, milloin syyllisten nimet tulevat esiin. Olen tutkiva urheilutoimittaja, en poliisi, joten kysymys ei ole edes relevantti. Osa syyllisistä, jotka ovat luoneet vastenmielistä alakulttuuria, ovat toki tiedossa.


Olennaisempaa sen sijaan on se, että jatkossa kynnys seksuaaliseen häirintään kasvaa naisten joukkueurheilussa. Uskon ja toivon, että pian arkaluontoiseen ilmiöön osataan reagoida – vihdoinkin – asian vaatimalla vakavuudella.

Kenenkään ei pidä sietää hyväksikäyttöä tai painostusta – ei fyysistä eikä henkistä. Häirinnän on loputtava kokonaan. Kokeneemmat pelaajat, nuorten esikuvat, eivät saa käyttää enää valta-asemaansa hyväkseen.

Valmentajien puolestaan on pyrittävä kitkemään ongelmat heti. Heiltä vaaditaan rutkasti pelottomuutta ja rohkeutta. Ilmiö pelottaa yhä monia: siitä vuosien varrella kärsineet ovat mieluummin vaienneet ja päättäneet jopa uransa, kun puhuneet tulenarasta ilmiöstä.

Ja juuri siksi onkin kullanarvoisen merkittävää, että pitkään pinnan alla kytenyt epäkohta, ilmiö, on nostettu nyt julkisesti esille. Häirintäkulttuuri vähenee hiljalleen, koska kulttuuri muuttuu. Hitaasti, mutta varmasti.

Rohkeat ja ennakkoluulottomat ihmiset voivat muuttaa asioita.  

Lisää tulenarasta ilmiöstä tänään Tulosruudussa klo 19.10 ja 22.20.Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme