Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 20.9. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 20.9. 19:25 - 19:30
 • Live

  UEFA Europa League: PAOK - Chelsea

  To 20.9. 19:45 - 21:55
 • Live

  UEFA Europa League: Villarreal - Rangers

  To 20.9. 19:45 - 21:55
 • Live

  PGA TOUR Golf: TOUR Championship By COCA-COLA

  To 20.9. 20:50 - 05:43
Mainos

Venäjä ei vieläkään myönnä valtiojohtoista dopingia

Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkov ennakoi, että maan on vaikea vakuuttaa Maailman antidopingtoimisto sitoutumisestaan antidopingsääntöihin. Venäjä yrittää vakuuttaa Wadan Soulissa tällä viikolla järjestettävässä tapaamisessa siitä, että Venäjän antidopingtoimikunta voisi taas saada toimivaltuutensa takaisin.

– Yritämme vakuuttaa heidät siitä, että Venäjän antidopingtoimikunta noudattaa Wadan sääntöjä. Mutta se on vaikeaa, sillä he ovat vaatineet McLarenin raportin hyväksymistä ehdoitta. Me emme voi hyväksyä sitä, koska siinä on liikaa epäjohdonmukaisuuksia, Kolobkov sanoi.

Richard McLarenin tutkimusryhmän viime joulukuussa julkaisema raportti kertoi, että Venäjän valtiojohtoisesta dopingohjelmasta hyötyi yli tuhat venäläisurheilijaa. Aiemmin tänä vuonna varapääministeri Vitali Mutko sanoi Venäjän hyväksyvän raportin osittain, mutta kiisti edelleen valtiojohtoisen dopingohjelman.

Perjantaina Wada kertoi, että se on saanut haltuunsa Moskovan antidopinglaboratorion testaustiedot tammikuun 2012 ja elokuun 2015 väliseltä ajalta. Tänä aikana Venäjän uskotaan pimittäneen lukuisia dopingkäryjä.

– Nämä todisteet saattavat paljastaa uuden ulottuvuuden petoksen syvyydestä, Yhdysvaltain antidopingtoimikunnan Usadan johtaja Travis Tygart sanoi.

Joulukuun alussa odotetaan Kansainvälisen olympiakomitean päätöstä siitä, pääseekö Venäjä osallistumaan helmikuun talviolympialaisiin.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme