Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 22.5. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 22.5. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 22.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 23.5. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 23.5. 19:25 - 19:30
Mainos

Venäjä ulos olympialaisista! Varapääministeri elinikäiseen olympiapannaan

Kansainvälinen olympiakomitea on päättänyt sulkea Venäjän ulos helmikuussa Etelä-Koreassa käytävistä talviolympialaisista pitkään jatkuneen dopingsotkun takia.

Venäläiset urheilijat eivät saa kilpailla PyeongChangin talvikisoissa oman maansa lipun alla, mutta yksittäisillä urheilijoilla on mahdollisuus päästä mukaan ilman kansallisia tunnuksia.

Kisoihin kutsuttavilla urheilijoilla pitää olla puhdas dopinghistoria ja heidän täytyy osallistua tarkkaan dopingtestaukseen kisojen alla.

Samalla KOK päätti sulkea Venäjän olympiakomitean puheenjohtajan Aleksandr Zhukovin toimintansa ulkopuolelle ja määräsi Venäjän varapääministerin Vitali Mutkon elinikäiseen olympiakieltoon.

KOK teki päätöksen niin sanotun Schmidin komission tutkimusten perusteella. Todisteiden mukaan Venäjä on syyllistynyt järjestelmälliseen dopingnäytteiden manipulointiin.

– Emme ole koskaa nähneet vastaavaa manipulointia ja huijausta. Se on aiheuttanut ennennäkemätöntä vahinkoa olympialaisille ja urheilulle, komissiota vetänyt Samuel Schmid kertoi tiedotustilaisuudessa Sveitsin Lausannessa.

Schmidin mukaan käytössä olleet todisteet eivät rajoitu dopingpaljastuksia tehneen Grigori Rodtshenkovin todistajanlausuntoon. Komissio on saanut haltuunsa tieteellistä näyttöä, silminnäkijöiden lausuntoja sekä kirjeenvaihtoa.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme