Mainos
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 17.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Champions Hockey League: Mountfield HK - Kärpät

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Yunost Minsk - TPS

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 22:25 - 22:35
Mainos

Wada lopetti Venäjän antidopingtoimikunnan pannan – ei ole täyttänyt vaatimuksia

Kansainvälinen antidopingtoimikunta Wada on päättänyt lopettaa Venäjän antidopingtoimikunnan Rusadan pannan. Äänestystulos oli selkeä. Panna päätettiin äänin 9-2.

Videolla torstain iltaseitsemän Tulosruutu.

Rusada oli suljettu ulos toiminnasta systemaattisen dopingohjelman käytöstä. Nyt tilanne on muuttunut. Wadan tarkastuskomitean suositteli Rusadan pannan päättämistä. Wadan ja Rusadan edustajat tapasivat toisensa Seychelleillä ja tulivat päätökseen venäläisten pannan päättämisestä. 

Venäjä ei ole kuitenkaan tunnustanut valtion johtamaa dopingohjelmaa, eikä se ole antanut kulkulupaa sen Moskovan laboratorioon.

Päätös on kyseenalainen. 13 eri maan antidopingtoimikunnat ovat yhdessä vastustaneet kokousta. Suomi on yksi näistä maista. Jopa tarkastuskomitean Wadan edustaja Beckie Scott on eronnut tehtävistään protestina päätökselle. 

Wadan puheenjohtaja Craig Reedle sanoo, että päätökseen liittyy vaatimuksia. 

– Tässä päätöksessä on selvä aikajana, jonka aikana Wadan tulee päästä käsiksi Moskovan laboratorion dataan. Jos tämä kriteeri ei täyty tietyn ajan kuluessa, niin tarkastuskomitea palauttaa Rusadan pannan, Reedle sanoo.

Koko tapahtumasarjan avainhenkilönä toiminut Grigori Rodtshenkov on myös raivoissaan tapahtuneesta. Hän ilmoitti asiasta asianajajansa Jim Waldenin kautta.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme