Mainos
 • Live

  Yleisurheilua: Skolimowska Memorial, Chorzow

  Ke 22.8. 17:30 - 21:00
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 22.8. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 22.8. 19:25 - 19:30
 • Live

  UEFA Champions League Play-offs: Ajax - Dynamo Kiova

  Ke 22.8. 21:45 - 00:15
 • Live

  UEFA Champions League Play-offs: Young Boys - Dinamo Zagreb

  Ke 22.8. 21:45 - 00:00
Mainos
PyeongChang 2018 kansi

Aravirta lataa: "Leijonilla kaikkien aikojen mahdollisuus olympiakultaan"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue tavoittelee Pyeongchangista historiansa ensimmäistä jääkiekon olympiakultaa.

Oman mausteensa jääkiekon puolelle tuo NHL-pelaajien puuttuminen. Ennakkoon vahvin voittajasuosikki on Venäjä, joka on saanut koottua KHL-pelaajistaan melkoisen tähtisikermän. Suomen joukkue koostuu myös suurimmaksi osaksi KHL-pelaajista, mutta osaamista on kerätty muistakin Euroopan huippusarjoista.

Valmentajakonkarin Hannu Aravirran mukaan joukkueen kokoamista on helpottanut jo kesällä saatu tieto siitä, ettei NHL-pelaajia nähdä olympiajäillä. Tämän jälkeen maajoukkuevalmennus on reagoinut tilanteeseen nopeasti ja järkevästi.

– Omasta mielestäni ajettiin psykologisesti hyvin sisään olympialeiri yksi: Karjala-turnaus ja melkein samoilla pelaajilla olympialeiri kaksi, eli Venäjän joulukuun turnaus. Sillä tavalla tämä joukkue on pystynyt jo kasvamaan yhteen ihan eri tavalla kuin että meillä olisi nyt NHL-pelaajat Pyeongchangissa, Aravirta näkee.

Vaikka Leijonien joukkue ei ole ennakkoon se suurin voittajasuosikki, pitää Aravirta kultajuhlia täysin mahdollisena. Suomella on aina saumat siihen kirkkaimpaan palkintoon, kun puhutaan jääkiekosta.

– Uskoisin, että tilanne on juuri samanlainen kuin Lillehammerissa 1994. Koko prosessi ja lähtökohdat tukevat sitä, että Suomella on kaikkien aikojen mahdollisuus voittaa olympiakultaa.

– Yksittäisissä peleissä on tapahtunut mailojen katkeamisia aloituksissa ja niistä on tullut voittomaaleja ja tämän tyyppisiä juttuja, niin pienestä on kiinni. Toivotaan, että nämä pienet jutut ovat meidän puolellamme, Aravirta naulasi loppuun.

Katso oheiselta videolta Aravirran mietteet olympiakiekosta.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme