Mainos
 • Live

  Formula GP3: Ranska / lauantain kilpailu

  La 23.6. 12:25 - 13:25
 • Live

  ATP Tennis: Halle / Välierät

  La 23.6. 12:30 - 17:00
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Ranska

  La 23.6. 13:55 - 15:10
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club / Välierät

  La 23.6. 15:00 - 19:30
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 23.6. 16:00 - 16:30
Mainos
PyeongChang 2018 kansi

Kommentti: Iivo Niskanen tiesi olevansa ykkönen – uskomatonta viileyttä olympiavoittajana!

Iivo Niskanen teki lauantaina Pyeongchangin olympialaduilla sen, mitä hän itseltään odotti. Niskanen voitti 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisan suvereenilla esityksellä.

Niskanen lähti pitämään hurjaa vauhtia 15 kilometrin jälkeen ja kukisti vuorotellen haastajansa Aleksei Poltoraninin ja Aleksandr Bolshunovin. Vaikka ero Bolshunoviin oli maalissa reilut 18 sekuntia, voittajasta ei lopussa ollut mitään epäselvyyttä.

Niskasen juhli maalissa, mutta riemu jäi yllättävänkin maltilliseksi. Ylen haastattelussa heti kisan jälkeen Niskanen kertasi suoritustaan analyyttisesti, ei riemusta kiljuen epätodellisissa tunnelmissa. Tuli tunne, että Niskanen oli käynyt voittojuhlat jo etukäteen päänsä sisällä, ikään kuin varmana voitostaan.

Se näkyi ladulla lauantaina. Niskasen menossa ei ollut epäilyksen pilkahdustakaan missään vaiheessa kilpailua. Fysiikka, taktiikka ja välineet olivat kaikki priimaa.

Tähän kisaan Niskanen oli latautunut viimeisen vuoden ajan, ja kun tulos on suvereeni olympiakulta, enempää ei voi vaatia. Suoritus oli todellinen huippu-urheilijan merkki.

Ja niitä nähdään Niskaselta tulevina vuosina lisää.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme