Mainos
 • Live

  Moto3: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 06:30 - 07:25
 • Live

  MotoGP: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 08:05 - 09:05
 • Live

  Moto2: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 09:05 - 10:05
 • Live

  La Liga: Real Madrid - Levante

  La 20.10. 13:55 - 15:55
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 20.10. 15:00 - 18:00
Mainos
PyeongChang 2018 kansi

Miksi Hannu Manninen syrjäytti Leevi Mutrun? – Näin perusteli yhdistetyn valmentaja

Suomen yhdistetyn urheilijat on valittu keskiviikkona käytävään Pyeongchangin olympialaisten normaalimäen kisaan.

Leevi Mutrun kohtalona oli jäädä kilpailusta rannalle.

- Meidän joukkue huomiseen kilpailuun on Eero Hirvonen, Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho ja Hannu Manninen. Mutru tippui kilpailusta pois, vahvisti Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Peter Kukkonen.

Kukkonen kävi läpi haastavan valintaprosessin.

- Eeron ja Ilkan valinta oli tietenkin selvä jo ennen harjoituksia. Näiden kolmen karsijan osalta karsinta suoritettiin toisella ja kolmannella harjoituskierroksella. Meni tasan sillä tavalla, että Arttu oli ensimmäisen kierroksen paras, Leevi toinen ja Hannu kolmas. Toisella kierroksella Hannu oli paras, Leevi toinen ja Arttu kolmas.

Veteraani Manninen valittiin erinomaisen harjoitushyppynsä perusteella.

- Sopivasti menivät ristiin nämä sijoitukset. Sen perusteella oli valintaa hyvin vaikea tehdä. Se johti ajattelemaan asioita ulkopuolelta ja Hannun ensimmäinen harjoitushyppy oli tänään niin hyvä, sijoitus 14:s, että hyppy oli otettava huomioon. Sellaisella hypyllä pystyy olemaan tosi korkealla kilpailussa, Kukkonen jatkoi.

Nuorten maailmanmestaruuden voittanut Mäkiaho tuli valituksi puolestaan tasaisemman kautensa ansiosta.

- Leevin ja Artun välillä oli hyvin tasaista, kun mietittiin muitakin harjoitushyppyjä. Oli vaikeaa vetää sitä eroa. Täällä olleiden harjoitusten perusteella kumpikaan ei ole päässyt ihan omalle tasolleen. Siten jouduttiin katsomaan, että Arttu on kilpaillut kaudella paremmalla tasolla ja tasaisemmin. Sitä kautta Artulla on parempi potentiaali huomisessa kisassa, Kukkonen perusteli.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme