Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 21.8. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 21.8. 19:25 - 19:30
 • Live

  UEFA Champions League Play-offs: Benfica - PAOK

  Ti 21.8. 21:45 - 00:15
 • Live

  UEFA Champions League Play-offs: Crvena Zvedza - Salzburg

  Ti 21.8. 21:45 - 00:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 21.8. 22:25 - 22:35
Mainos
PyeongChang 2018 kansi

Naisjääkiekon legenda täräytti: ”Korean joukkueelle Nobel-palkinto”

Etelä-Korea ja Pohjois-Korea pelaavat Pyeongchangin naisten olympiajääkiekkoturnauksessa yhdistetyllä joukkueella. Yhdysvaltalainen jääkiekkolegenda, Kansainvälisen Olympiakomitean hallituksen jäsen Angela Ruggiero ehdotti hiljattain, että yhdistetylle Korean joukkueelle pitäisi myöntää Nobelin rauhanpalkinto.

Ruggiero on saanut kommentistaan kritiikkimyrskyn niskoilleen. Onhan Pohjois-Korea rakentamassa ydinasetta ja uhkaillut Yhdysvaltoja ydinsodalla.

Tiistaina Pyeongchangissa Ruggiero joutuikin selittelemään Nobel-ehdotustaan.

- Koreat kilpailevat yhdessä ja koko maa seuraa. Symboliarvo maailmalle on valtava. Siitä olympialaisissakin on kyse. Siksi avajaisissakin urheilijat marssivat yhdessä ennen kilpailujen alkua, Ruggiero sanoi.

Vaikka Nobel-palkintoa Korean joukkueelle ei jaettaisi, toivoo Ruggiero, että projektista jäisi pysyvä positiivinen muisto.

- Korean joukkue koottiin myöhään, mutta se on herättänyt positiivisia tuntemuksia. Halusin sanoa, että projektille on annettava tunnustusta. Jos ei Nobel-palkintoa, se oli vain idea, niin ainakin jotain muuta.

Urheilullisesti Korean joukkue ei ole vakuuttanut. Sekä Sveitsi että Ruotsi ovat voittaneet korealaiset 8-0.

Etelä-Korea ei olisi lähtenyt naisten jääkiekkoturnaukseen muutenkaan suosikkina, mutta pohjoiskorealaisten lisääminen joukkueeseen on projektin kritisoijien mielestä vain heikentänyt joukkuetta. Joukkuepeli on ollut korealaisilla varsin sekavaa.

Pohjoiskorealaisten on kerrottu pysyttelevän eteläkorealaisista joukkuekavereistaan erillään. Joukkuehengen rakentamiseen sellainen ei voi olla vaikuttamatta.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme