Mainos
 • Live

  Moto3: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 11:45 - 13:05
 • Live

  La Liga: Levante - Sevilla

  Su 23.9. 12:55 - 15:00
 • Live

  Moto2: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 13:05 - 14:20
 • Live

  MotoGP: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 14:40 - 16:05
 • Live

  La Liga: Villarreal - Valencia

  Su 23.9. 17:10 - 19:15
Mainos
PyeongChang 2018 kansi

Paralympiakomitea haluaa muutoksen Porilaisten marssi -perinteeseen

Yle jätti maanantaina tv-lähetyksessään soittamatta Porilaisten marssin, kun Matti Suur-Hamari voitti lumilautakrossin paralympiakultaa. Soittamatta jättämisestä on käyty runsaasti julkista keskustelua, ja nyt myös Suomen Paralympiakomitea on ottanut asiaan kantaa. Paralympiakomitea toivoo, että jatkossa suomalaisille paralympiavoittajillekin soitettaisiin Porilaisten marssi.

– Olympialaiset ja paralympialaiset ovat eri kilpailu mutta eivät eriarvoinen kilpailu.  Suomen Paralympiakomitean näkökulmasta Porilaisten marssin soittamatta jättäminen on osa isompaa vammaishuippu-urheilun yhdenvertaisuuskeskustelua, Paralympiakomitea tiedottaa.

Paralympiakomitea kertoo keskustelleensa asiasta Ylen kanssa. 

– Jatkamme hyvää yhteistyötä Ylen ja muiden urheilutoimittajien kanssa vammaisten urheilijoiden näkyvyyden edistämiseksi, sillä haluamme että yhdenvertaisuus toteutuu mediassa ja viestinnässä. Urheilugaalan ja kultamitalistien Porilaisten marssin soiton yhteydessä tullut palaute ovat hyviä esimerkkejä siitä, että myös suomalainen kansa tukee vammaisten urheilijoiden yhdenvertaista asemaa mediassa, Suomen Paralympiakomitean puheenjohtaja Mina Mojtahedi sanoo tiedotteessa.

Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen perusteli Ylen jutussa päätöstä pitkällä perinteellä, jossa Porilaisten marssi on soitettu vain olympiavoiton jälkeen. 

– Olympialaiset ja paralympialaiset ovat eri kilpailu. Tästä johtuen paralympialaisten kultamitalin jälkeen ei ole soitettu Porilaisten marssia, Pokkinen sanoi.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme