Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 20.9. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 20.9. 19:25 - 19:30
 • Live

  UEFA Europa League: Villarreal - Rangers

  To 20.9. 19:45 - 21:55
 • Live

  UEFA Europa League: PAOK - Chelsea

  To 20.9. 19:45 - 21:55
 • Live

  PGA TOUR Golf: TOUR Championship By COCA-COLA

  To 20.9. 20:50 - 05:43
Mainos
PyeongChang 2018 kansi

Pikaluistelu veitsen terällä Suomessa – Pekka Koskela letkautti lupauksista: "Miten kovaa mun pitää vetää?"

Suomella oli kolme edustajaa mukana Pyeongchangin olympiakisojen pikaluisteluissa. Suomalaisilla pikaluistelijoilla voi olla jatkossa kuitenkin haastavaa päästä olympialaisiin. Ongelmana on, ettei Suomessa ole pikaluisteluhallia.

Mika Poutalan nelostila 500 metrillä oli seurausta siitä, että hän harjoitteli Kanadassa. Suomessa harjoittelemalla pikaluistelun huipulle olisi nykyään mahdotonta nousta.

Uransa Pyeongchangiin päättänyt Pekka Koskela toivoisi, että pikaluisteluhalli saataisiin rakennettua,

– Käsi sydämellä, ilman muuta. Koen onnistuneeni urallani, jos me ollaan vielä rakentamassa sitä hallia Suomeen, Koskela sanoi.

Koskela olisi mielellään mukana halliprojektissa.

– Jos joku pyytää jeesiä, niin voinhan mä olla siinä mukana, jos halliprojekti saadaan käyntiin, Koskela sanoi.

Koskelan ja Poutalan pikaluistelumenestysten yhteydessä on lupailtu kaikenlaista. Halli on kuitenkin yhä rakentamatta.

– Olen käyttänyt tosi paljon aikaa siihen halliprojektiin. Joku sanoi, että jos mä vedän tarpeeksi kovaa, niin se halli rakennetaan. Sitten vedin tonnilla maailmanennätyksen ja kysyin samalta kaverilta, että miten kovaa, mun pitää vetää, että se halli rakennetaan, Koskela naurahti.

Koskelan mukaan halliprojektissa ei olisi kyse pelkästään pikaluistelukäyttöön tarkoitetusta hallista, vaan hallissa harrastettaisiin muitakin luistelulajeja. Harrastustiloista on Suomessa puutetta, joten yhteiskunnallisia perusteitakin hallin rakentamiselle olisi. Hallia ei tietenkään rakennettaisi pelkästään huippu-urheilun takia.

Luisteluhalli voisi myös auttaa jääkiekon lajipudokkaita pikaluistelun tai short track-luistelun pariin. Suomessa on useita lahjakkaita jääkiekossa pettyneitä luistelijoita, jotka turhautuneina lopettavat urheilemisen kokonaan, kun eivät saa tarpeeksi peliaikaa.

Poutala arvioi, että Suomella olisi ollut Pyeongchangissa 8-12 pikaluistelijaa, jos halli olisi olemassa. Ilman halliakin olympialaisiin saatiin kolme suomalaista pikaluistelijaa, mikä oli Poutalan mukaan todella kova tulos.

Mika Poutala oli Pyeongchangissa 500 metrillä neljäs, Pekka Koskela 19:s ja Elina Risku 28:s. 1000 metrillä Poutala oli 16:s ja Koskela 36:s.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme