Mainos
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 19.9. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 19.9. 19:25 - 19:30
 • Live

  Jalkapallostudio

  Ke 19.9. 19:30 - 19:50
 • Live

  UEFA Champions League: Shakhtar Donetsk - Hoffenheim

  Ke 19.9. 19:40 - 21:50
 • Live

  UEFA Champions League: Ajax - AEK Ateena

  Ke 19.9. 19:50 - 21:50
Mainos
PyeongChang 2018 kansi

Seppo Räty ärähtää urheilijoiden olympiaselityksille – "Pieni kuumehan vain herkistää"

Keihäslegenda Seppo Räty ärähtää Facebookissa suomalaisurheilijoiden "meriselityksille" olympialaisten alla.

– Vähän huolestuneena olen pannut merkille sen, että muutamat, kauden aikana maailmancupeissa menestyneet urheilijat ovat antaneet niitä kuuluisia meriselityksiä Koreaan lähtiessään. On ollut nuhaa, on ollut kuumetta ja äänikin on ollut käheänä, Räty kirjoittaa.

Räty kertoo ymmärtävänsä etukäteen annetut selitykset niin, että urheilijat eivät ole niin varmoja itsestään kuin "heidän pitäisi olla, jos he havittelisivat mitaleja".

– Kun kansa odottaa niitä (mitaleja) heiltä, niin nyt selitellään ikään kuin etukäteen, jos kisoista ei tulisikaan menestystä.

Räty ei viittaa suomalaisurheilijoihin nimeltä, mutta ampumahiihdon maailmancupin kokonaistilannetta johtava Kaisa Mäkäräinen kertoi eilen sairastaneensa hengitystieinfektion viimeisimpien maailmancupin kisojen jälkeen ja joutuneensa muuttamaan harjoitusohjelmaansa.


– Urheilija antaa selityksen mukana itselleen luvan epäonnistua. Hän ei ole niin varma itsestään kuin pitäisi. Kisoihin pitää lähteä sillä meiningillä, että vaikka taivaalta sataisi puukkoja, niin se ei minua haittaa. Antaa tulla vaan, Räty lataa.

Räty nostaa esimerkiksi Atlantan olympialaiset 1996, jolloin hän heitti keihään pronssia. Räty kertoo seikkaperäisesti vaikeuksistaan ja muistuttaa, että pystyi ennen Atlantan finaalia tekemään koko kesän aikana kaksi lajiharjoitusta. 

–  En antanut epävarmuuden hiipiä hetkeksikään mieleeni, jos se yritti kurkistella, painoin sen heti taka-alalle. Finaalissa en muistanut tukijalkani olleen kipeä. Se on kuitenkin aika tärkeä osa keihäänheitossa.

– Kun mennään arvokisoihin menestymään, niin ei silloin anneta epävarmuuden hiipiä viime hetkillä mielensopukoille. Vastoinkäymiset on käännettävä positiiviseksi vaikka väkisin. Pieni kuumehan vain herkistää elimistöä ja varmistaa sen, että tulee levättyä tarpeeksi ennen kisasuoritusta. Näin ainakin kannattaa ajatella, Räty paaluttaa.

Peyongchangin olympialaiset järjestetään 9.–25. helmikuuta.


Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme