Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 17.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 17.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 17.7. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 18.7. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 18.7. 19:25 - 19:30
Mainos

Hänninen nautiskellen neljänneksi: "Yksi hienoimmista hetkistä MM-ralleissa"

Toyotan Juho Hänniselle Katalonian ralli painui mieleen yhtenä MM-ralliuran parhaista hetkistä. Neljäs sija vajaan minuutin kärjestä sivusi uran toiseksi parasta MM-sijoitusta, joka heltisi edellisessä kilpailussa Saksassa.

– Varsinkin lauantai oli yksi hienoimmista hetkistä minulle MM-ralleissa. Oli tosi hyvä luotto autoon. Tuntui, että pohja-ajat tulivat helposti ilman isoa riskiä ja rengasta säästäen, Hänninen sanoi.

– Erot kärjessä olivat kuitenkin sellaisia, että niiden kiinniajaminen olisi vaatinut riskin nostamista älyttömästi. Siksi tultiin tämä päätöspäivä sellaista järkevää vauhtia. Tästä on hyvä jatkaa Walesin ralliin. Koetetaan nauttia sielläkin.

Katalonian rallin voitti Citroenin Kris Meeke, 38. Pohjoisirlantilaiselle se oli uran viides ja kauden toinen MM-rallin ykkössija.

MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier oli M-Sport-tallin Fordilla toinen 28 sekunnin erolla. Kakkossija oli voiton veroinen, sillä Hyundain Thierry Neuvillen sunnuntaisen keskeytyksen ansiosta Ogier johtaa sarjaa nyt 37 pisteellä, kun ajamatta on vain kaksi kilpailua.

Toiseksi sarjassa nousi tallitoveri Ott Tänak, joka oli Kataloniassa kolmas 33 sekuntia kärjestä.

Neuville teloi ulosajossa ajokkinsa pyörän kaiteeseen. Se avitti M-Sportin merkkimestaruussarjassa hulppeaan 83 pisteen johtoon.

Lappi: Kokemus opettaa

Esapekka Lapin ralli päättyi sunnuntain toiselle ek:lle, kun auto lipesi tien varren kaiteeseen.

– Tie leveni 600 metriä aiemmin ja samalla tien pinta muuttui. Silmämääräisesti se ei minusta muuttunut, enkä rekisteröitynyt sitä nuotituksessakaan, mutta moni tiesi sen, Lappi harmitteli liukasta paikkaa.

– Osuin jarrutuksessa kaiteeseen. Vauhtia oli siihen paikkaan rajusti liikaa. Rengas ei tarttunut yhtään. Pysähdys oli kuitenkin yllättävän pehmeä, kun kaide antoi periksi. Se näytti rajulta, muttei tuntunut missään.

Kisan jatkaminen ei ollut mahdollista, koska jäähdytysnesteet valuivat tielle.

Lapin mukaan kokemus pitää käydä läpi myös oman nuottiryhmän kanssa. Tien pinnan muutos ei saa jäädä huomatta.

– Tuollaiset asiat oppii vain kokemuksen kautta.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme