Mainos
 • Live

  Red Bull Air Race aika-ajot: Chiba

  La 26.5. 10:00 - 11:35
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 26.5. 12:55 - 14:10
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 26.5. 15:00 - 15:30
 • Live

  Ravit: Elitloppet

  La 26.5. 15:00 - 18:50
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 26.5. 15:30 - 15:55
Mainos

Nyt jysähti! Kalle Rovanperä debytoi MM-rallissa jo tällä kaudella!

16-vuotias rallisensaatio Kalle Rovanperä tähtää MM-debyyttiin jo tämän kauden Walesin osakilpailussa. Hänen täytyy vain sitä ennen läpäistä ajokoe.

Rovanperän manageri Timo Jouhki on vahvistanut suunnitelman Motorsport Newsille. Vielä ei ole tiedossa, missä luokassa Rovanperä Walesissa ajaa.

– Kalle on mukana Walesissa. Vielä emme tiedä, millä autolla hän ajaa, mutta hän osallistuu Britannian MM-ralliin, paljasti Jouhki.

MM-ralli tällä kaudella näytti alunperin mahdottomalta Rovanperän osalta, sillä hän on liian nuori saadakseen ajokortin. Päästäkseen ajamaan MM-rallia, kuljettajalla täytyy olla ajo-oikeus kyseisessä maassa. Nyt kun Rovanperä on saanut Trafilta erityisluvan suorittaa ajokortin alaikäisenä – ja Walesissa 17-vuotiaana saa ajaa autoa – nuori suomalaislupaus pääsee osallistumaan MM-ralliin.

Walesissa ajetaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna, kun Rovanperän syntymäpäivä on 1. lokakuuta. Hänen täytyy vain läpäistä ajokoe siinä välissä.

Ensi kaudella Rovanperän suunnitelmissa on ajaa viisi MM-rallia WRC2-autolla.

– Häntä ei ole pakko laittaa vielä WRC-autoon, Jouhki sanoi.

– Tiedän, kuinka hyvä hän on. Hän voisi jo pärjätä WRC-autossa, mutta siihen ei ole vielä tarvetta.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme