Mainos
 • Live

  Jääkiekkostudio

  Ti 16.10. 18:30 - 18:55
 • Live

  Champions Hockey League: Tappara - Djurgården

  Ti 16.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: JYP - HC Lugano

  Ti 16.10. 18:55 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Skellefteå - HIFK

  Ti 16.10. 19:20 - 21:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 16.10. 19:25 - 19:30
Mainos

Rallilupaus Kalle Rovanperä, 17, sai kuittailua ajokortistaan – "Muutamat kaverit ovat sanoneet"

Ajokortin maanantaina saanut Kalle Rovanperä, 17, kaasuttelee jo ensi viikonloppuna uransa ensimmäisessä kansainvälisessä kisassa: rallin EM-osakilpailussa Latviassa. 

Rallin superlupaus pitää tärkeänä, että hän saa Ford Fiesta R5 -autolla kisadebyytin ennen lokakuussa odottavaa Walesin MM-osakilpailua.

– On hyvä homma, että pääsee testaamaan auton Walesia ajatellen. On aina hyvä, jos yhden kisan pääsee ajamaan ennen (MM-)tositoimia, myöhemmin myös Australian MM-rallin ajava Rovanperä sanoo MTV Sportille.

Rovanperän osallistumisen Kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) kilpailuihin mahdollistaa juuri ajokortti – aiemmin lupaus on ajanut vain kansallisia kilpailuja. Viikonlopun reitti Latviassa on kuitenkin Rovanperälle jo ennestään tuttu.

– Ajoin viime vuonna saman kisan Latvian sarjan puolella. Siellä oltiin EM-puolen voittokamppailuvauhdissa. Se meni ihan hyvin. Edellinen Italian kisakin oli EM-kisa, mutta siellä oltiin kansallisella puolella. Kyllä me on aikoja verrattu, ja olen päässyt EM-kärjen vauhtiin, Rovanperä muistuttaa.

"Pientä kuittia"

Rovanperä myöntää, että ajokortista on hänelle muitakin hyötyjä kuin pääseminen kansainvälisiin kehiin.

–  Tekee totta kai arjesta aika paljon mukavampaa liikkua autolla. Siihenhän ajokortti on hyvä. Pystyy itse harrastuksia hoitamaan ja pakettiautolla liikkumaan. Sellaista ei ole ennen pystynyt tekemään.

Ja kuten asiaan kuuluu, kaveritkin ovat huomioineet nuorukaisen saaman ajo-oikeuden.

– Pientä kuittia on tullut. Mutta ihan hyvällä mielellä, ei mitään pahaa. Muutamat kaverit ovat sanoneet.

Rovanperän inssipäivästä julkaistiin myös humoristinen video (jutun ylälaidassa), joka oli rallilupauksen itsensäkin mieleen.

– Kyllä tuli hauska pätkä. Aika paljon on saanut näkyvyyttä.

Omaa autoa Rovanperällä ei vielä ole, mutta sellainen on nuoren ralliässän mukaan hakusessa. Malli ei ole tosin vielä tiedossa.

– Joutuu perheen autolla ajelemaan vielä vähän aikaa, Rovanperä toteaa.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme