Mainos
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 18.8. 15:00 - 18:00
 • Live

  Timanttiliiga: Birmingham

  La 18.8. 16:00 - 18:05
 • Live

  Tulosruutu

  La 18.8. 19:25 - 19:30
 • Live

  PGA TOUR Golf: Wyndham Championship

  La 18.8. 20:00 - 05:43
 • Live

  ATP Tennis 1000: Cincinnati / Välierä 1

  La 18.8. 21:00 - 23:00
Mainos

Ranskalainen supertiimi tekeillä MM-ralliin – Ogier ja Loeb taas rinnakkain?

Citroen suunnittelee MM-ralliin ranskalaista "supertiimiä". Kaiken pohjana on nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin houkutteleminen takaisin tiimiin.

Suomella on "oma tallinsa" tällä kaudella, kun Tommi Mäkisen johtamassa Toyota-tallissa ajaa kolme suomalaiskuljettajaa Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Juho Hänninen. Citroen haluaa kuitenkin palata huipulle.

Motorsport-News-sivuston mukaan Citroen on jo lähellä Ogierin kaappaamista Fordia ajattavalta M-Sportilta riveihinsä. Sivuston mukaan hänen rinnalleen aiotaan istuttaa Kris Meeke sekä omana aikanaan rallia dominoinut Sebastien Loeb.

Citroenin tallipäällikkö Yves Matton ei epäröi sanoa, että hän haluaa Ogierin tiimiinsä.

– Olemme asettaneet hänen hankkimisensa ykkösasiaksi. Etenemme askel askeleelta juuti nyt ja on vaikea sanoa, mikä hänen viimeinen vastauksensa on, emme missään nimessä ole ainoita, jotka yrittävät vakuuttaa häntä, Matton totesi.

Matton sanoo, että muita vaihtoehtoja harkitaan vasta kun Ogierin päätös on selvillä. Ogier on sanonut, että hän saattaa jättää M-Sportin, jos talli ei saa Fordilta täyttä tukea.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb testaa piakkoin Citroenin C3 WRC -autoa, ja jos hän on tyytyväinen autoon, hän todennäköisesti ajaa osan MM-ralleista ensi kaudella.

Ogier ja Loeb ajoivat Citroenilla yhdessä, mutta Ogier lähti vuonna 2011 ovet paukkuen, kun hän koki, että soittaa kakkosviulua Loebin varjossa. Kaksikko tuskin puhui keskenään, mutta Matton on varma, että vanhat riidat on unohdettu.

– Jos Ogier tulee, hän tulee voittamaan mestaruutta, mutta jos Sebastien Loeb tulee, hän on mukana vain joissain ralleissa, Matton sanoo.

– Loebin tilanne on erilainen. Hän testaa ensin autoa soralla nähdäkseen, millainen tuntuma on ja sen jälkeen katsomme. Olisi kiinnostavaa saada hänet takaisin.

Matton muistuttaa, että Loebin päätyö on Peugeotilla Supercar-sarjassa.

Kris Meekellä on vielä ensi kaudesta sopimus, jonka turvin hän ajaa jokaisessa kisassa.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme