Mainos
 • Live

  ATP Tennis: Basel

  Ti 23.10. 16:00 - 19:40
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 23.10. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 23.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Jalkapallostudio

  Ti 23.10. 19:30 - 19:50
 • Live

  UEFA Champions League: Young Boys - Valencia

  Ti 23.10. 19:40 - 21:50
Mainos

Suninen antaa tasoitusta WRC-kilpatovereilleen – "He ovat päässeet koeponnistamaan"

Ford-kuljettaja Teemu Suninen aikoo painaa "lapun lattiaan", kun Portugalin MM-ralli pääsee kunnolla käyntiin.

Pääkuvan videolla kuvaa MM-sarjan edellisestä kisasta, huhtikuun lopussa ajetusta Argentiinan rallista.

Kauden kuudes MM-ralli starttaa jo torstai-iltana lyhyellä yleisöpätkällä, mutta todellinen urakka alkaa perjantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Suninen hyötyy myöhäisestä lähtöpaikastaan kärjen takana ja suomalaiskuski aikookin ottaa kaiken hyödyn irti putsatuista sorateistä.

- Täytyy yrittää panostaa perjantaihin ja saada hyviä pätkäaikoja ja sitä kautta parempi lähtöpaikka lauantaille. Lauantaina teillä on todella paljon irtosoraa, siellä on haastavaa olla ensimmäisten autojen joukossa, Suninen kertoi MTV Sportille.

Suninen on ajanut kolmesti aiemmin Portugalissa, muttei kertaakaan WRC-autolla. Ford Fiesta WRC -ajokistakin jokelalaisella on kokemusta vain viiden MM-rallin verran.

- Se tietysti helpottaa, että tämä on vähän tutumpi ralli, mutta toisaalta muut ovat ajaneet tämän rallin näillä WRC-autoilla. He ovat päässeet koeponnistamaan, että mikä mutka kestää mennä nostamatta ja mikä ei.

Suninen povaa rallin suurimmaksi haasteeksi lauantain lenkkiä.

- Siellä on yksi pätkä, jolle on tullut paljon uutta tienpintaa, ja pinta vaihtelee todella paljon mutkasta toiseen. Välillä on kovaa pohjaa ja välillä pehmeää, ja pito vaihtelee todella paljon. Siellä on helppo tehdä virhe, mutta samalla sillä pätkällä voidaan nähdä myös eroja, Suninen ennakoi.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme