Mainos
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 24.3. 07:00 - 07:30
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 24.3. 07:30 - 07:55
 • Live

  Formula 1: Australian aika-ajot

  La 24.3. 07:55 - 09:15
 • Live

  Formula 1: Australian aika-ajot

  La 24.3. 07:55 - 09:15
 • Live

  Formula 1 Jälkihöyryt

  La 24.3. 09:15 - 09:45
Mainos

Suomen MM-rallin hidasteshikaaneista sotku – FIA lupaa sääntötarkennuksia

Suomen MM-rallissa kuljettajien suuresti kritisoimat hidasteshikaanit joutuvat jatkossa kansainvälisen autoliiton FIA:n tarkempaan syyniin. Keski-Suomen paalihidasteiden ympärillä on syntynyt soppa, sillä sekä kisan järjestäjät että FIA siirtävät vastuuta toisen niskaan.

FIA määräsi kasvaneita huippu- ja keskinopeuksia hillitäkseen Suomen MM-rallin kisajärjestäjiä asentamaan keinotekoisia hidasteita pikataipaleille. Järjestäjien ratkaisu oli asettaa heinäpaaleista shikaaneja, jotka kiertääkseen kuljettajien täytyi hieman hillitä menoaan.

Kuljettajat kritisoivat ratkaisua läpi viikonlopun. Erityisesti närää aiheuttivat ahtaus shikaneihin ajettaessa sekä epäselvyys siitä, mitä ajolinjaa shikaaneita sopi lähestyä.

FIA pesi tapauksesta kätensä antaen kommentteja, joiden mukaan järjestäjät saivat itse päättää shikaaneiden asentamistyylistä. Järjestäjien mukaan tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

FIA:n rallijaoston johtaja Jarmo Mahonen puolustaa shikaaneja kovasta kritiikistä huolimatta.

- Olen kuljettajien kanssa samaa mieltä, kukaan ei pidä shikaaneista. Mutta meidän on pakko tehdä jotain hillitäksemme nopeuksia. Emme voi antaa kuljettajien ajaa 48 sekuntia kaasu pohjassa, Mahonen toteaa Autosportille.

Mahonen kertoo kattojärjestön linjaavan shikaanisäännön jatkossa tarkemmin.

- Suomessa shikaanit oli rakennettu liian tiukoiksi. Nyt meidän täytyy löytää sopiva balanssi niihin ja määrätä ne säännöissä.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot