Mainos
 • Live

  Ravit: Magic Monday

  Ma 22.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  ATP Tennis: Basel

  Ma 22.10. 20:00 - 00:00
 • Live

  La Liga: Real Sociedad - Girona

  Ma 22.10. 21:55 - 00:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 22:25 - 22:35
Mainos

Tänakin vire sai Mäkisen myhäilemään – "Tulevissa kisoissa me mennään aina kovaa"

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak on ollut Argentiinan MM-rallissa täysin omaa luokkaansa. Tänak johtaa kisaa 46,5 sekunnin turvin ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta.

Video: Sumu haittasi rallitähtiä lauantaina – muun muassa Craig Breen oli ongelmissa. 

Täksi kaudeksi Toyotalle siirtynyt on lopullisesti päässyt sinuiksi Yaris WRC:n kanssa. Tiimopomo Tommi Mäkinen on luonnollisesti mielissään suojattinsa huikeasta vauhdista.

- Ott ajaa nyt tosi varmasti ja rauhallisesti, mutta äärettömän nopeasti. Hänellä on kova luotto tekemiseen ja hän on jatkuvasti muita nopeampi, Mäkinen sanoo MTV3 Sportille.

Puuppolan paronin mukaan hyvä vauhti selittyy lisääntyneellä testikokemuksella.

- Ottilla on nyt muutamat testit alla ja niissä on aina oma aikataulunsa. Viimeisimmät testit olivat meille hyvät ja saatiin tiettyjä tärkeitä osa-alueita vietyä aika tavalla eteenpäin. Homma on nyt aika hyvällä mallilla, mutta ei tietenkään koskaan voi lopettaa työntekoa, Mäkinen toteaa.

Suomalaisittain Argentiinan ralli on ollut hankala. Jari-Matti Latvala keskeytti jo perjantaina ja myös Esapekka Lappi on ollut ongelmissa. Lappi on kuitenkin kisassa lauantain jälkeen kuudentena.

- Jari-Matilla oli tosi huonoa tuuria eilen. Hän oli itse asiassa vielä Ottiakin nopeampi, joten tarjolla oli mitä vaan. Esapekan osalta on täysin ymmärrettävää, että vielä ei ihan vauhti riitä, koska tämä on hänelle ensimmäinen ralli täällä. Argentiinan kisa on kuitenkin yksi kovimmista ja haastavimmista varsinkin debytantille, Mäkinen muistuttaa.

- Sitten Esapekalla ja Jannella tuli vielä se nuottivirhe. Se on varmasti ollut melko säikäyttävä tilanne siellä sumussa, kun yhtäkkiä tie viekin ihan toiseen suuntaan. Oli pakko vetää pusikkoon.

Mäkinen on kuitenkin saanut uskoa varsinkin Tänakin kovasta iskukyvystä. Auto on erittäin kilpailukykyinen ja se tietää hyvää tulevaisuutta ajatellen. Seuraavat ralli kaasutellaan Portugalissa ja Sardinialla, joissa tiestö on hyvin samankaltainen kuin Argentiinassa.

- Uskon vahvasti, että tulevissa kisoissa me mennään aina kovaa. Se on nähty, että Ott ajaa varmasti aina voitosta ja uskon, että niin tekee myös Jari-Matti. Myös Esapekalla on tulevista ralleista jo kokemusta, joten hänenkin osaltaan mennään helpompaan suuntaan.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme