Mainos
 • Live

  Red Bull Air Race aika-ajot: Chiba

  La 26.5. 10:00 - 11:35
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 26.5. 12:55 - 14:10
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 26.5. 15:00 - 15:30
 • Live

  Ravit: Elitloppet

  La 26.5. 15:00 - 18:50
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 26.5. 15:30 - 15:55
Mainos

Tommi Mäkinen häkeltyi suomalaissensaation vauhdista – "Hänen täytyy ajaa kaikki kisat"

Toyotan MM-rallitallin pomo Tommi Mäkinen hehkuttaa suojattinsa Esapekka Lapin sopeutumista WRC-auton vaatimuksiin.

Testikuskina alkukauden toiminut Lappi, 26, pääsi ajamaan ensimmäisen MM-rallinsa WRC-autolla Portugalissa toukokuussa ja saalisti heti ensimmäiset pisteensä. Jättipaukku tuli kuitenkin viime viikolla Sardiniassa, kun Lappi ajoi neljänneksi ja kellotti samalla pohja-ajan kuudella erikoiskokeella.

Lapin suoritukset ovat yllättäneet neljä maailmanmestaruutta urallaan saavuttaneen Mäkisen.

– Olen yllättynyt siitä, kuinka kovaa Esapekka on pystynyt ajamaan. Yleensä on kestänyt vuoden opetella WRC-auton salat, mutta hän sopeutui välittömästi, Mäkinen hämmästelee Autosportille. 

Mäkinen antaa Lapin ajaa kauden kaikki loput MM-rallit WRC-kalustolla.

– Hänellä on valtava potentiaali, enkä usko sen vievän kauaa, että hän on palkintokorokkeella. Hän saa olla autossa nyt koko ajan, hän ajaa kaikki rallit – hänen täytyy ajaa ne. 

Vaikka Lappi on osoittanut vauhtinsa kahdessa ensimmäisessä kisassa, hän viittaa kintaalla Puolan tai Suomen MM-rallin voittopuheille.

– Olen oppinut ajamaan autolla hitaammissa ralleissa, mutta nyt minun pitää oppia ajamaan sillä kovilla nopeuksilla. On totta, että Suomen soratiet ovat minulle tuttu ympäristö, mutta voitto on mahdottomuus, Lappi toteaa.

– Olin yllättynyt siitä, mitä sain aikaan Italiassa, mutta se oli seurausta hyvästä motivaatiosta ja isosta nuotitusurakasta.

Rallin MM-sarja jatkuu Puolassa kesäkuun lopussa. Suomessa ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme