Mainos
 • Live

  Ravit: Toto4

  To 14.12. 19:00 - 20:35
 • Live

  Tulosruutu

  To 14.12. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  To 14.12. 22:25 - 22:35
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Val Gardena

  Pe 15.12. 13:05 - 14:30
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 15.12. 19:00 - 20:35

Elinkeinoministeri Mika Lintilä: Hevonen poistaa raja-aitoja

Eduskunnan Hevosvaltiopäivät käynnistyivät keskiviikkona juhlavasti eduskuntatalolla, jonka edustalle oli saapunut komea joukko Ypäjän Hevosopiston suomenhevosia eri käyttömuodoissaan esittäytymään poliittisille päättäjille ja hevosalan edustajien tervehdysten kera.

Tilaisuuden avasi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

- Mahdollisuuksien hevonen on erittäin hyvä sanonta ja se pitää sisällään useita eri merkityksiä. Hevosella on tärkeä rooli myös tasa-arvoisen yhteiskunnan puolestapuhujana. Se lähentää kaupunkia ja maaseutua ja poistaa raja-aitoja sieltä missä niitä on. Hevosala lunastaa olemassa olonsa joka päivä. Alan tulisi miettiä eettisyyttä, avoimuutta ja kestäviä arvoja pärjätäkseen myös tulevaisuudessa, Lintilä lausui avauspuheessaan.

- Matkailusta vastaavana ministerinä näkisin esimerkiksi mielelläni hevosalan ja matkailun lyövän useammin kättä päälle. Matkailijat haluavat pakettiratkaisuja, missä hevosiin liitetyillä elämyksillä voisi olla suuria mahdollisuuksia.

Hevonen koskettaa harrastuksen tai elinkeinon kautta puolta miljoonaa suomalaista. Vaikutukset leikkaavat läpi yhteiskunnan aina liikunnasta ja urheilusta kisakatsomoihin, kuntoukseen ja hyvinvointiin.

- Hevosala on merkittävä yhteiskunnan rakentaja, tärkeänä työllistäjänä, maaseudun aitona elävöittäjänä ja suomalaisten liikuttajana. Raviurheilun ja hevoskasvatuksen kehityksen oikea suunta antaa hevosalalle parhaan mahdollisen pohjan myös siihen, että osuutemme veikkausvoittovaroista säilyy ja alan rahoitus on näin turvattu. Asiasta tullaan keskustelemaan säännöllisesti ja meidän tehtävämme on se oikeutus teoillamme lunastaa, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen totesi.

Hevosalan toimijoiden tavoitteena on, että alan merkitys ymmärretään, se saa ansaitsemansa arvostuksen, mikä heijastuu jatkossa päätöksentekoon. Alan edustajat haluavat olla mukana päättämässä tärkeistä asioista asiantuntijoina yhteisessä neuvottelupöydässä.

Megatrendit ja yhteiskunnan murrokset näkyvät myös hevosalalla. Polarisoituminen, yksilöllisyys ja sitouttamattomuus korostuvat. Kuluttajien muuttuneet tarpeet ja käyttäytyminen ovat synnyttäneet uusia mahdollisuuksia hevosalan yritystoiminnalle. Alalla on huoli lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien varmistamisesta. Samalla nähdään, että kasvua on erityisesti yli 60-vuotiaissa ratsastajissa, myös hevosavusteisten liikunta-, terapia- ja kuntoutuspalvelujen kysyntä on nousussa.

- Muutokset vaativat hevosalan yritystoiminnan monimuotoistumista sekä yhteistyötä myös muiden toimialojen osaajien kanssa. Hevosalan kasvu ja uudistuminen tuovat uusia mahdollisuuksia myös muiden toimialojen ammattilaisille. Esimerkiksi talliyhteisön arjen viestintään liittyvien mobiiliratkaisujen ja yhteisöpalvelujen kysyntä kasvaa kiihtyvän digitalisaation keskellä, Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall kuvaili.

Hevosalan kytkökset yhteiskuntaan ovat monitahoiset. Alaa ei viedä eteenpäin yhdellä yksittäisellä toimenpiteellä. Sen sijaan tarvitaan yhteinen, vahva tahtotila, joka näkyy hevosalaa koskevassa päätöksenteossa liikunta-, maatalous- ja elinkeinopolitiikassa sekä valtakunnallisesti, alueellisesta että paikallisesti.

- Yhteiskunnalta odotamme tukea siihen, että hevoset edelleen näkyvät suomalaisten arjessa. Hevostoimintaan liittyvien lähiliikuntapaikkojen säilyminen ja lisääminen on ensiarvoisen tärkeää. Taloudellisesti järkevälle hevoskasvatukselle ja hevosyrittäjyydelle on luotava edellytykset ja annettava mahdollisuuksia. Näin huolehdimme siitä, hevonen säilyttää merkittävän tehtävänsä yhteiskunnassamme viettäessämme aikanaan Suomen itsenäisyyden 200-vuotisjuhlia, Sundwall painotti.

Lisää Hevosvaltiopäivistä Toto65-lähetyksessä C More Maxilla ja MTV Katsomossa tänään kello 19.00-21.05.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot