Mainos
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 18.8. 15:00 - 18:00
 • Live

  Timanttiliiga: Birmingham

  La 18.8. 16:00 - 18:05
 • Live

  Tulosruutu

  La 18.8. 19:25 - 19:30
 • Live

  PGA TOUR Golf: Wyndham Championship

  La 18.8. 20:00 - 05:43
 • Live

  ATP Tennis 1000: Cincinnati / Välierä 1

  La 18.8. 21:00 - 23:00
Mainos

Helsinkiin uusi maraton – tähtää joukkorahoituksella kansainväliseksi suurtapahtumaksi

Elokuussa juostava Helsinki Marathon tähtää Suomen suurimmaksi maratoniksi. Tulokas yrittää joukkorahoituksen voimalla perinteikkään Helsinki City Marathonin rinnalle ja ohi.

Helsinki Marathonia varten on perustettu samanniminen osakeyhtiö, joka hakee tapahtumalle nyt joukkorahoitusta. Hankkeen taustalla on myös juoksuvalmennus- ja tapahtumanjärjestäjä Runner's High Oy, ja ydinporukassa muun muassa maratonin Suomen mestari Aki Nummela, valmentaja Simo Wannas ja keskimatkojen juoksija Tuomo Salonen.

– Meillä on kova tiimi, mutta vielä kovemmaksi se tulee kasvamaan sijoittajien avulla. Tulemme tarjoamaan tuleville osakkaillemme mahdollisuuden vaikuttaa tapahtuman kehittymiseen alusta alkaen. Uskomme vahvasti, että pystymme yhdessä upean juoksijayhteisön kanssa kasvattamaan Helsinki Marathonista muutamassa vuoden Suomen suurimman maratonin, ja tulevaisuudessa myös Tukholman ja Kööpenhaminan maratonien kaltaisen todellisen suurtapahtuman, Runner's High'n toimitusjohtaja Tero Forsberg sanoo tiedotteessa.

Ensimmäinen Helsinki Marathon juostaan 25. elokuuta 2018. Reitti julkaistaan myöhemmin. Ohjelmassa on maratonin lisäksi kymmenen kilometrin katujuoksu.

Helsinki City Marathon siirtyy ensi vuonna elokuulta toukokuulle, jolloin juostaan myös Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run. Näistä molempia on järjestämässä Suomen Urheiluliitto. Helsinki City Marathonille starttasi viime vuonna 3 100 juoksijaa.

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme