Mainos
 • Live

  La Liga: Eibar - Huesca

  Su 19.8. 19:10 - 21:10
 • Live

  Tulosruutu

  Su 19.8. 19:10 - 19:20
 • Live

  ATP Tennis 1000: Cincinnati / Nelinpelin Finaali

  Su 19.8. 19:15 - 21:00
 • Live

  PGA TOUR Golf: Wyndham Championship

  Su 19.8. 20:00 - 05:43
 • Live

  La Liga: Rayo Vallecano - Sevilla

  Su 19.8. 21:10 - 23:10
Mainos

Mertaranta povaa suomalaisonnistujasta uutta menestyjää – "Hänestä voi odottaa seuraavaa suurta estejuoksijaa"

Topi Raitasen suoritukset 3 000 metrin esteissä Berliinin EM-kisoissa saivat C Moren asiantuntijan Antero Mertarannan toiveikkaaksi nuorukaisen tulevaisuudesta.

Raitanen selvitti tiensä finaaliin uudella ennätyksellään. Torstaisessa finaalissa ei Raitasen rahkeet kuitenkaan enää riittäneet. Mertarannan mukaan finaalijuoksun luonne ei ollut Raitaselle sopiva.

– Juoksu oli ehkä kaikkien vähiten sitä, mitä Topi halusi, kun ensimmäinen kilometri juostaan kolmeen minuuttiin ja sitten alkaa jumalaton nykiminen. Tämän perusteella vaikuttaisi siltä, että Topille sopii tasainen vauhti paljon paremmin. Totta kai tässä on myös inhimillinen seikka, että hän on pari päivää sitten juossut oman ennätyksensä, Mertaranta summaa Raitasen finaalijuoksua.

Uusi suomalainen menestyjä?

Topi Raitanen aloitti panostamisen yleisurheiluun vasta muutama vuosi sitten. Sitä ennen Raitanen keskittyi suunnistukseen. Mertaranta näkee, että Raitasella on edessään kirkas tulevaisuus.

– Hän 22-vuotias kaveri, joka on juossut ensimmäisen estekisansa vasta vuonna 2015. Hän on parantanut ennätystään noin 24,5 sekuntia äärimmäisen lyhyen aikaperiodin aikana. Tässä on perusteita sille, miksi hänestä voi odottaa seuraavaa suurta suomalaista estejuoksijaa Euroopan tasolla. Olympia- ja MM-kisatasolla menestyminen on silkkaa haihattelua, mutta EM-tasolla se voi toteutua jo kahden vuoden päästä, Mertaranta povaa.

Kaiken kaikkiaan Topi Raitanen on yksi EM-kisojen suomalaisonnistujista. Raitasella on nyt edessään kova työ, jotta tie Euroopan huipulle toteutuisi.

– Yhdeksään vuoteen paras estesijoitus arvokisoissa. Nämä ovat sen luokan näyttöjä, että niistä pitää aidosti puhua. Hän on tällä kaudella parantanut ennätystään 9 sekuntia. Ensimmäinen suomalainen urheilija näissä kisoissa joka on aidosti uusinut kovan ennätyksensä.

– Upeata nähdä, että suomalainen estejuoksuhistoria on saanut nyt jo seuraavan kansainvälisen tason juoksijan. Nyt vain kovia ja hyviä kilpailuja hakemaan. Vain sitä kautta tulee kehitystä ja menestystä, Mertaranta päättää.

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme