Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 18.10. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  SHL: Skellefteå - Djurgården

  To 18.10. 19:50 - 22:20
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: CJ CUP @ NINE BRIDGES

  Pe 19.10. 05:00 - 08:58
Mainos

MTV Sport uutiset selvitti: Ruuskaselle villi kortti MM-kisoihin

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt uudet valintakriteerit ensi vuoden Pekingin MM-kisoihin. MTV Sport uutiset sai asiasta vahvistuksen IAAF:n päämajasta Monacosta.

Marraskuussa hyväksyttävien valintakriteerien mukaan Antti Ruuskanen saa tuoreena Euroopan mestarina villin kortin Pekingin MM-kisoihin. MTV Sportin IAAF lähde vahvisti asian, vaikka siitä ei ole vielä virallista ilmoitusta.

- Uudet valintakriteerit hyväksytään IAAF:n hallituksen kokouksessa marraskuussa, vasta sen jälkeen asia voidaan vahvistaa virallisesti.

Käytännössä asia on varma, sillä hallitus ei varmasti lähde muuttamaan pitkään harkittua ja salassa valmisteltua ehdotusta. Jotain salaisesta valmistelusta kertoo sekin, ettei edes Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Hansjörg Wirtz tiennyt asiasta.

Uusissa kriteereissä on vain yksi tulosraja kisoihin, aiemman kahden sijasta. Villin kortin MM- kisoihin saavat maanosien mestarit, edellisten MM-kisojen lajivoittajat sekä Timanttiliigan lajivoittajat. Villi kortti on henkilökohtainen, eli sen saajan tilalle ei voi nimetä ketään muuta urheilijaa.

Ruuskanen saa siis oman villin korttinsa Euroopan mestarina marraskuussa, torstaina Zürichissä on jaossa toinen kortti Timanttiliigan voittajalle. Jos Tero Pitkämäki voittaa kisan, saa myös hän osallistumisoikeuden Pekingin MM-kisoihin. Tällöin Ruuskasen ja Pitkämäen lisäksi Suomi voi nimetä vielä kaksi muuta karsintarajan ylittänyttä heittäjää kisoihin.

- Maakohtainen kiintiö lajia kohden on yhä neljä urheilijaa ja kaikissa tapauksissa urheilijan ilmoittaa kisoihin kansallinen liitto, IAAF lähde painotti.

MTV Sport uutiset kuuli uudistuksesta torstaina Tukholmassa, asia vahvistettiin useista eri lähteistä IAAF:sta ja EAA:sta.

Lisää aiheesta illan MTV Sport uutisissa klo 19.10 ja 22.20

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme