Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ma 16.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 16.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 16.7. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 17.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 17.7. 19:25 - 19:30
Mainos

Pitkämäki tyytyväinen itseensä: "Aika maksimisuoritus tässä kunnossa"

Mitalisijat karkasivat Tero Pitkämäen ulottuvilta jo Lontoon keihäsfinaalin ensi kierroksilla. Pitkämäki heitti finaalissa kauden toiseksi parhaan heittonsa 86,94, mutta se riitti tasokkaassa kilpailussa vain viidenteen sijaan.

-En ole varmaan koskaan ollut näin tyytyväinen viidenteen sijaan, Pitkämäki totesi hyväntuulisena.

-Tämä oli aika maksimisuoritus tässä kunnossa.

Saksan Johannes Vetter ei tukahtunut rehkimiseensä. Vetter heitti karsinnassa 91,20, hurjat määrät kovia verryttelyheittoja ja kiskaisi finaalin ensimmäisellä yrityksellään 89,89. Se riitti mestaruuteen.

Tshekin Jakub Vadlejch heitti toisella kierroksella ennätyksensä 89,73, joka riitti lauantai-iltana hopeamitaliin. Kilpailun yllättäjä oli Tshekin Petr Frydrych, joka pudotti ensin kauden parhaallaan 87,93 Pitkämäen viidenneksi ja viimeisellään Röhlerin mitaleilta tuloksella 88,32.

Olympiavoittaja Thomas Röhler ei ollut terävimmillään, mutta toipui kolmannen kierroksen heitollaan 88,26 hetkeksi kolmannelle sijalle. Lopputuloksissa hän oli neljäs.


Yksi veto onnistui teknisesti


Pitkämäki aloitti varmalla 83,49. Toinen meni pipariksi, ja kolmannellaan hän sai runtattua tuloksen 86,94. Loput yritykset eivät onnistuneet.

Hän onnistui Lontoossa siinä, ettei väsyttänyt itseään verryttelyheitoilla. Sama taktiikka toimi karsinnassa ja finaalissa.

Ensimmäistä heittoaan Pitkämäki kuvasi onnistuneeksi perusheitoksi. Sitten hän lisäsi yritystä.

-Toinen ei pysynyt kasassa. Kolmas oli teknisesti onnistunut, sitten aloin olla väsynyt, Pitkämäki tunnusti.

-Jalat alkoivat väsyä. Keskikesän sairastelun jälkeen jouduin lepäämään paljon, ja se vaikutti jaksamiseen. Arvelin jo etukäteen, etten varmaan jaksa kunnolla kaikkia kuutta heittoa.

Pitkämäen keihäs kääntyi parhaassa heitossa hieman poikittain ilmassa. Siihen meni senttejä, muttei mitalia.

-Saatoin menettää puoli metriä, mutta ei mitali siihen mennyt.


 

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme