Mainos
 • Live

  Ravit: Magic Monday

  Ma 22.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  ATP Tennis: Basel

  Ma 22.10. 20:00 - 00:00
 • Live

  La Liga: Real Sociedad - Girona

  Ma 22.10. 21:55 - 00:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 22:25 - 22:35
Mainos

"Sitä saksalaisissa on ihailtu" – Antti Ruuskanen nimeää Suomen keihäänheiton suurimman ongelman

Antti Ruuskanen toivoisi enemmän terveitä päiviä suomalaisille keihäänheittäjille, jotta lajin taso nousisi entisessä mahtimaassa taas korkeaksi.

Pääkuvan videolla Ruuskanen kertoo myös siitä, mitä huipulle nouseminen vaatii ja pohtii Oliver Helanderin tulevaisuuden menestymismahdollisuuksia.

Ruuskanen on itsekin urallaan kokenut vammoja. Vakavin niistä oli olkapäävamma, joka piti hänet poissa kilpailuista lähes kaksi vuotta. Kolmikertainen arvokisamitalisti palasi kisapaikoille viime kesänä.

34-vuotias Ruuskanen pitää loukkaantumisherkkyyttä suomalaisheittäjien suurimpana ongelmana.

– Sitä on ihailtu ja katseltu, että Saksan heittäjät ovat pystyneet nuorina miehinä kilpailemaan, matkustamaan ja harjoittelemaan paljon. Siitä huolimatta he ovat pysyneet terveenä. Siellä puolella meillä on varmasti paljon opittavaa. Että olisi niitä terveitä harjoitus- ja kilpailupäiviä enemmän. Silloin sitä menestystä tulisi, Ruuskanen kommentoi Tulosruudun Viikon vieraana.

Antero Mertaranta nostaa haastattelussa esiin muun muassa Lassi Etelätalon nimen. Etelätalo on näyttänyt, että keppi voisi lentää arvokisamitalipituuksille, mutta heittäjä on kärsinyt jatkuvasti loukkaantumisista.

Voiko olla, että valmennuksessa on tehty virheitä vai onko kyse vain huonosta tuurista?

– Siinä voi olla molempiakin, ja urheilijan yksilöllisyyttä. Jotkut kestävät iskuja enemmän kuin toiset. On vaikea osoitella sormella ja syytellä, että asioita on tehty väärin. Kyllä minä sanon, että meillä Suomessa on maailman paras keihäsvalmennus edelleen, Ruuskanen linjaa, mutta lisää, että valmennuspuolella pitää olla hereillä jatkossakin.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta!

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme