Mainos
 • Live

  ATP Tennis 1000: Cincinnati / 2. kierros

  Ke 15.8. 18:00 - 05:28
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 15.8. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 15.8. 19:25 - 19:30
 • Live

  Jalkapallostudio

  Ke 15.8. 21:00 - 21:50
 • Live

  UEFA Super Cup: Real Madrid - Atlético Madrid

  Ke 15.8. 21:50 - 00:00
Mainos

Tero Pitkämäellä kikka keihästähtien kukistamiseen – pikkumuutoksella jopa metrien vaikutus?

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki tekee muutoksen keihäsotteeseensa ensi kaudeksi. Hän toivoo, että sen vaikutus on jopa metrejä.

Pitkämäki päätti jatkaa pitkää uraansa, lopettamiseen ei ollut mitään syytä. Hän kävi pohdiskelunsa aikana myös Suomen toisen keihästähden Antti Ruuskasen kanssa keskusteluita yhteisellä mökkireissulla Inarissa.

– Kyllä me keihäänheitosta aika paljon puhuttiin ja kumpaisenkin tekemisistä. Antti rohkaisi jatkamaan, että "koita nyt jatkaa, kyllä töitä ehtii tehdä". Kovasti hän kannusti, kuten myös minäkin. Toki Antilla oli tietysti selvä homma se jatko jo pitkän aikaa sitten. Se oli sellaista keskinäistä ajatustenvaihtoa, Pitkämäki kertoi Tulosruudulle.

Saksa ja Tshekki ovat ajaneet keihästaistelussa Suomen edelle. Yksi polte Pitkämäen jatkamiselle tuli mahdollisuudesta kaataa Saksan keihäsjätit Johannes Vetter ja Thomas Röhler heidän kotitantereellaan Berliinin EM-kisoissa.

Keihäänheiton taso on yleisesti ottaen noussut ja Pitkämäki sanoo, että silloin kokenut urheilija pystyy ottamaan kehitysaskeleita.

– Silloin uskaltaa tehdä asioita, joita ei ole aiemmin uskaltanut, Pitkämäki sanoo.

Hänellä on mielessään muutos, joka saattaa tuoda ison edun taistelussa muita vastaan.

– Minulla on ajatuksena vaihtaa otetta keskisormiotteesta etusormiotteeseen. Se korjaisi sitä keihäänheiton poikkivetoa, joka minulla vie sen pari kolme metriä. Jos sen korjauksen saa tehtyä, siinä on jo hyvä sauma voittaa viime kauden tähdet, Pitkämäki linjaa.

Ylälaidan videolla Pitkämäki kertoo avoimesti jatkopäätöksen syntymisestä ja siitä, mitä hänen pitää huomioida, kun ikämittari liikahtaa joulukuussa jo 35:een.

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme