Mainos
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Saksa

  La 21.7. 12:55 - 14:10
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 21.7. 15:00 - 15:30
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 21.7. 15:00 - 15:30
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 21.7. 15:30 - 15:55
 • Live

  Formula 1: Saksan aika-ajot

  La 21.7. 15:55 - 17:15
Mainos

Venäläismestarille soitettiin IAAF:n hymniä – "En saanut juosta lipun kanssa"

Yleisurheilun MM-kisojen lauantai-illassa nähtiin poikkeuksellinen hetki, kun ilman maatunnuksia kultamitalin voittaneelle korkeushyppääjä Marija Lasitskenelle soitettiin kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hymniä Venäjän kansallislaulun sijaan.

Lasitskene oli yksi 19 MM-kisoihin mukaan hyväksytystä venäläisurheilijasta, joiden on katsottu harjoitelleen riittävän etäällä dopingsotkuihin ajautuneen maan järjestelmästä.

Hän voitti lauantaina naisten korkeushypyssä kultaa tuloksella 203. Palkintojenjaossa Lasitskene seisoi vaivaantuneen näköisenä ylimmällä korokkeella, kun IAAF:n hymni kajahti ilmoille hänen voittonsa kunniaksi.

– Se tuntui todella oudolta, Lasitskene totesi venäläiselle R-Sportille.

– He veivät meiltä pois sen tunteen, joka kotimaan hymnistä tulee, kun seisot siellä ja ymmärrät, että juuri sitä olet halunnut.

– Sisällä ei tuntunut lämmintä tunnetta. Tietysti olin onnellinen siitä, että voitin kultaa. Se on meidän kaikkien. En kuitenkaan saanut tilaisuutta juosta (kunniakierrosta) lipun kanssa, Lasitskene kertoi.

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme