Jaa parhaat tv-hetket sosiaalissa medioissa

MTV MEDIA tiivistää sosiaalisen median ja television suhdetta

MTV MEDIA aon aloittanut yhdessä suomalaisen start up -yritys Tellyon kanssa kokeilun, jossa testataan uudenlaista tapaa tv-ohjelmien huippuhetkien jakamiseen Facebookissa ja Twitterissä. Pilotin aikana testataan myös palvelun soveltuvuutta uudenlaiseksi kaupalliseksi alustaksi.

Jakaminen onnistuu MTV MEDIAn nettisivuille ja BB Syke -mobiilipalveluun integroidulla Jaa tv-hetki -palvelulla. Sen avulla ohjelmista voi napata 30 sekunnin mittaisia videopätkiä samalla, kun ohjelmaa esitetään televisiosta ja jakaa niitä Facebookiin ja Twitteriin.

Käyttäjät voivat myös jakaa eteenpäin toisten katsojien jakamia pätkiä, ja näin kohokohdat leviävät sosiaalisessa mediassa niillekin, jotka eivät nähneet ohjelmaa televisiosta.

Pilottihanke alkoi 3.9. Julkkis Big Brotherin myötä ja jatkuu aina marraskuun loppupuolelle saakka. Parhaita tv-hetkiä pystyy välittämään syksyn suurimmista kotimaisista ohjelmista eli Julkkis Big Brotherin lisäksi Totuuden torvista, Enbuske & Linnanahde Crewsta ja uutis- ja ajankohtaisohjelmista.

Sosiaalisen median ja television suhde tiivistyy

Tv-hetkien jakamisen mahdollistaa suomalaisen start up -yritys Tellyon uusi innovaatio, jonka tekniikkaa on jo hyödynnetty mm. Espanjassa MasterChef -ohjelman yhteydessä. Siellä ohjelman tv-lähetyksistä otettiin tuotantokauden aikana kaikkiaan 80 000 klippiä.

Pilottihankkeella pyritäänkin vahvistamaan sosiaalisen median ja tv-katselukokemuksien välistä yhteyttä. Sosiaalinen media linkittyy jo nyt vahvasti tv-elämyksiin ja niiden jakamiseen. Kokeilun uskotaan tuovan uudenlaisia mahdollisuuksia kasvattaa tv-ohjelmista ilmiöitä ja koko kansan puheenaiheita.

- Sosiaalisella medialla on nykyään iso rooli tv-ilmiöiden rakentamisessa. Pilotissa haluamme testata, miten Tellyon innovatiivinen palvelu voisi entisestään vahvistaa uudistuvan MTV:n tv-ohjelmien, verkkopalveluiden, katsojien ja sosiaalisen median suhdetta. Suomalainen tv-alaan liittyvä start up-yritys on myös harvinaisuus, jota haluamme tukea, vastaava tuottaja Mari Rasimus kertoo.

Lue lisää aiheesta:

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme