Jääkiekon MM-kisojen mahtava avausviikonloppu

Leijonien MM-trilleri keräsi huippukatsojaluvut MTV MEDIAn kanavilla viikonloppuna.

Jääkiekon MM-kisojen tv-lähetyksiä seurasi avausviikonloppuna 3.-5.5. parhaimmillaan 1,72 miljoonaa katsojaa.

Kaikki kanavat yhteenlaskettuna Suomen otteluiden katsojakeskiarvo on 1,3 miljoonaa katsojaa, josta noin 20% tulee maksulliselta MAX Sport 1 -kanavalta ja noin 80 % MTV3- kanavalta.

Kiinnostus Leijonia ja MM-kisoja kohtaan korkealla

Ensimmäinen Leijona-ottelu nähtiin perjantaina. Tuolloin Suomi-Saksa -ottelua seurasi MTV3- ja MTV3 MAX Sport 1 -kanavilta yhteensä lähes 1,3 miljoonaa katsojaa (ottelun keskiarvo), mikä peittosi viime vuoden MM-kotikisojen avausottelun lukeman (n. 1,2 miljoonaa). MTV3-kanavalla katsojia oli lähes 1,1 miljoonaa.

”Suomalaisten kiinnostus Leijonia ja MM-kisoja kohtaan ei ole katoamassa mihinkään. Hallit ovat heti pullollaan ja tv-katsojaluvut vain kasvussa. MTV3 MAX Sport 1 -kanavan 24/7-kisaseuranta ei olisi voinut lähteä huikeammin käyntiin,” sanoo Jorma Härkönen, MTV MEDIAn internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja.

Sosiaalinen media olennainen osa MM-kokemusta

MM-kisat aktivoivat Leijona-faneja myös verkossa. Pelkästään perjantaina 3.5. yhteisöpalvelu Twitterissä lähetettiin #mmkisat-hashtagillä yli 10 000 viestiä ja maanantaihin 6.5. mennessä viestejä on tullut n. 30 000. Viestejä nostetaan aktiivisesti myös MM-kisojen tv-lähetyksissä.

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, AdEdge, yliyönluvut

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme