"Koko ajan on hyvä pöhinä"

Haastattelussa kampanjasuunnittelija Anu Puuronen

"Koko ajan on hyvä pöhinä"

Kampanjasuunnittelija Anu Puuronen kollegoineen buukkaa ostetut tv-kampanjat ruutuun. Työn monipuolisuus ja mahtavat työkaverit ovat saaneet aurinkoisen Anun viihtymään MTV MEDIAssa jo 15 vuoden ajan.

Anu, mitä kampanjasuunnittelija oikein tekee?

Anu Puuronen

Lyhyesti kerrottuna kampanjasuunnittelija suunnittelee ja varaa ostetun tv-mainoskampanjan näkyvyyden. Suunnittelu pohjautuu asiakkaan kanssa tehtyyn sopimukseen. Kyseessä voi olla ns. suora asiakkuus, eli esimerkiksi uusi paikallinen mainostaja on tehnyt sopimuksen kampanjasta oman asiakkuuspäällikkönsä kanssa. Silloin me Mediapalvelussa vastaamme suoraan kampanjan varauksesta ja laskutuksesta.

Mediatoimistot taas varaavat itsenäisesti ennen kaikkea valtakunnallisia tv-kampanjoita asiakkailleen, ja silloin meidän tehtävämme on tarkastaa, että varattu kampanja ja sen ajo-ohjeistukset ovat vuosisopimuksen mukaisia.

Pääsääntöisesti kaikki katkomainonnan kampanjat kulkevat kauttamme.

Minkälainen on kampanjasuunnittelijan peruspäivä?

Sellaista ei olekaan! Rauhallinen aamu voi muuttua kiireiden täyttämäksi iltapäiväksi, jos esimerkiksi joku kampanja pitää saada varaukseen nopeasti. Meillä on käsissämme monta eri palloa samanaikaisesti, joten päivä ei käy yksitoikkoiseksi.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Pidän eniten juuri siitä, että päivät eivät ole samanlaisia. Koko ajan on hyvä pöhinä käynnissä. Meillä on myös hyvä tiimi. Työkaverit ovat huumorintajuisia ja mielipiteensä saa sanoa suoraan. Nämä ovat varmaan ne syyt, miksi olen viihtynyt täällä niin hyvin.

Mitä vaaditaan hyvältä kampanjasuunnittelijalta?

Hyviä hermoja. Kiireelliseen briiffiin reagoimme aina mahdollisimman nopeasti, ja silloin ei pidä hermostua. Onneksi kiire ei ole päivittäistä. Olen oppinut, että asioilla on taipumus järjestyä.

Miten rentoudut työpäivän jälkeen?

Tykkään juosta itsekseni pitkiäkin lenkkejä. Lisäksi olen löytänyt ryhmäliikunnan ilot ja kokeillut uusia jumppia. Liikunta rentouttaa hyvin.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla kesälomalle?

Itse asiassa mitään tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole. Ainakin mökkeilyä, ja tyttöjen kanssa teemme shoppailureissun Tukholmaan. Sellaista rentoa oleilua suunnittelen kesäksi.

Kiitos haastattelusta Anu!

Mediapalvelu pelaa läpi kesän!

Mediapalvelu päivystää kesällä osoitteessa mediapalvelu (a) mtvmedia.fi

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme